20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Sabiedrība » Reformu partija gatava piekāpties IIN jautājumā
Reformu partija gatava piekāpties IIN jautājumā
Autors: NRA.lv / 9. augusts 2013, 13:06
"Mēs esam par prognozējamiem spēles noteikumiem un esam pārleicināti, ka valdībai ir jātur savi solījumi. Tāpēc iestājamies par darbaspēka nodokļu kopēja apjoma samazināšanu un aicinām partnerus domāt par budžeta veidošanu ne vien runājot par izdevumiem, bet arī mērķtiecīgi domājot par ieņēmumus daļu," pēc Reformu partijas valde sēdes pauda tās valdes priekšsēdētājs Edmunds Demiters.


Valde pilnvarojusi ministrus un Saeimas frakcijas vadību turpmākām sarunām ar koalīcijas partneriem par darbaspēka nodokļu sloga samazināšanu un budžeta ieņēmuma daļas palielināšanu.

„Partijas valde šodien atbalstīja virzību uz kompromisu un devusi mandātu ministriem, lemjot par budžetu, izskatīt iespēju mazināt sociālo nodokli, kas būtu līdzvērtīgs solis iepriekš paredzētājam iedzīvotāju ienākuma nodokļa samazinājumam par diviem procentiem, nesamazinot pašvaldību ienākumus," uzsver Reformu partijas vadītājs un Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Edmunds Demiters.

"Šā brīža situācija, kurā ir nonākušas pašvaldības, ir Finanšu ministrijas neizdarības rezultāts, kura visa gada garumā nav pat uzsākusi darbu pie kompensēšanas mehānisma izstrādes pašvaldību budžetiem, nerunājot nemaz par tā ieviešanu. Reformu partija, izprotot šādu situāciju, ir piedāvājusi kompromisa variantu darbaspēka nodokļu apjoma samazināšanas sadalē. Vienlaikus RP konsekventi iestājas par tieši IIN samazināšanu 2015. un 2016. gadā.," skaidro E.Demiters.

„Vienlaicīgi uzturam prasību būtiski palielināt valsts pamatbudžeta līdzekļus, ieskaitot tajā daļu no lielāko ostu iekasētajām maksām, kas katru gadu varētu dot budžetam desmitiem miljonu latu papildus ieņēmumus. Iegūtos līdzekļus varētu novirzīt sociālā jomā - proti, pedagogu algām, veselības aprūpei valsts reģionos," norāda Edmunds Demiters.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Edmunds Dimiters, iedzīvotāju ienākumu nodoklis, Reformu partija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats