25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Kabanovam piemēro visbargāko iespējamo sodu
Kabanovam piemēro visbargāko iespējamo sodu
Autors: Apollo.lv / 6. augusts 2013, 16:55
Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija otrdien, 6.augustā, nolēma deputātam Nikolajam Kabanovam (SC) izteikt rakstisku brīdinājumu par Saeimas deputātu ētikas kodeksa 7.panta pārkāpumu, portālam «Apollo» pavēstīja Saeimas Preses dienestā.


Komisija konstatēja, ka Kabanovs pārkāpis Saeimas deputātu ētikas kodeksa 7.pantu. Tas nosaka, ka deputāts publiskos izteikumos izvairās no vārdiem, žestiem un citādas rīcības, kas var būt aizskaroša, kā arī nelieto apvainojošus vai ar Saeimas cieņu nesavienojamus izteicienus.

Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija lēma Kabanovam izteikt rakstveida brīdinājumu, paziņot par to Saeimas sēdē un publicēt komisijas lēmumu laikrakstā «Latvijas Vēstnesis».

Kabanova rīcība tika skatīta, pamatojoties uz deputāta Raivja Dzintara (VL-TB/LNNK) iesniegumu. Dzintars bija aicinājis komisiju izvērtēt Kabanova ētikas pārkāpumu, kas izpaudies publiskajā komunikācijā pēc Dziesmu svētkiem. Pēc politiķa domām, Kabanovs savā rakstā laikrakstā «Vesti Segodnja» pauda godu un cieņu aizskarošu attieksmi pret Dziesmu un deju svētkiem un to dalībniekiem.

«Deputāta izteikumi par Dziesmu un deju svētkiem aizskar visas sabiedrības, it īpaši latviešu tautas, godu un cieņu, un tie nav savietojami ar deputāta profesionālās ētikas principiem,» teikts Dzintara iesniegumā komisijai.

Dzintars uzskata, ka Kabanovs pārkāpis Saeimas deputātu ētikas kodeksa pantu, kas nosaka - deputāts publiskos izteikumos izvairās no vārdiem, žestiem un citādas rīcības, kas var būt aizskaroša, kā arī nelieto apvainojošus vai ar parlamenta cieņu nesavienojamus izteicienus. Tāpat šis pants paredz, ka deputāts balstās uz faktiem, to godīgu interpretāciju un argumentāciju.

Par naida kurināšanu Dzintars un VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš solīja vērsties ar iesniegumu pie ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera.

Kā ziņots, šīs Saeimas sasaukuma laikā Ētikas komisija jau izskatīja vairākus iesniegumus saistībā ar Kabanova rīcību. Vienreiz komisija atzina, ka Kabanovs, parakstoties par grozījumiem Satversmē, kas paredz krievu valodai otras valsts valodas statusu, nav ievērojis svinīgo solījumu (zvērestu) un tādējādi pārkāpis deputāta ētikas kodeksu. Vēlreiz Kabanovs tika sodīts par viņa izturēšanos un iespējamo atrašanos alkohola reibumā darba laikā.

Abos šajos gadījumos komisija nolēma Kabanovam piemērot Saeimas Kārtības rullī paredzēto augstāko soda mēru - izteikt rakstveida brīdinājumu, paziņot par to Saeimas sēdē un publicēt komisijas lēmumu laikrakstā «Latvijas Vēstnesis».


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Latvijas Vēstnesis, Nikolajs Kabanovs, Saskaņas centrs

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats