20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Sabiedrība » Pie Ministru kabineta tiek plānots pikets pret Denisa Čalovska izdošanu ASV
Pie Ministru kabineta tiek plānots pikets pret Denisa Čalovska izdošanu ASV
Autors: NRA.lv / 5. augusts 2013, 10:11
Otrdien, 6.augustā 2013. g., plkst.11:30, skvērā pie Ministru kabineta tiek plānots pikets pret Denisa Čalovska izdošanu ASV.


4.decembrī 2012.gadā savā Rīgas dzīvoklī bija aizturēts Deniss Čalovskis (1985). Aizturēšanu veica amerikāņu bruņotie spēki: dzīvoklī parādījās cilvēki maskās, kas ielauzās dzīvoklī un iemeta granātu istabā. Aresta iemesls - Čalovskis tiek apsūdzēts datorvīrusa Gozi modificēšanā. ASV Čalovskim draud 67 gadu cietumsods.

Latvijas Augstākā tiesa atzina par iespējamu Čalovska izdošanu ASV varasiestādēm, neskatoties uz to, ka aizturēšana tika veikta ar nopietniem cilvēktiesību pārkāpumiem, Amerikas puse nepiešķīra nekādus pierādījumus, ka Deniss ir vainīgs, un viņš nekad nav atradies ASV. 
Turklāt, no daudzu cilvēku liecībām, kuri Čalovski zināja, mācījās un strādāja ar viņu, var secināt, ka viņam nepiemita nekādas īpašas dotības informātikā un IT jomā. Pats Čalovskis arī noliedz, ka strādājis pie datorvīrusa izveidošanas un tā modificēšanas. Pēdējos gados, Deniss dzīvoja kopā ar vecākiem divistabu dzīvoklī Imantā un pelnīja iztiku remontējot motociklus. Pret izdošanu jau ir izteikušies daudzi Latvijas inteliģences pārstāvji, juristi, politiķi un žurnālisti, kā arī online petīciju pret izdošanu ir parakstījuši vairāk nekā 2500 cilvēku.

Vai ir iespējams izdot Latvijas pilsoni tiesāšanai citā valstī (kas pat nav ES dalībvalsts), ja tiek pārkāptas viņa cilvēktiesības, un nav neviena viņa vainas pierādījuma, ar draudu uz iespējamo ieslodzījumu, 67 gadiem? Valstij, kurā tiesu sistēma atšķiras no Eiropas un Latvijas tiesu sistēmas, kur oficiāli tiek pieļauta spīdzināšana.

Ja cilvēks ir pārkāpis likumu Latvijā, tad lietai ir jābūt izskatītai Latvijā. Deniss ir gatavs stāties Latvijas tiesas priekšā. Latvijas pilsoņa izdošana ASV, valstij, kur vēl joprojām pastāv nāves sods, ne tikai nestiprinās Latvijas sabiedrības kopību un uzticēšanos Latvijas tieslietu sistēmai, bet gan pilnīgi pretēji, kļūs par apkaunojumu mūsu valstij.

Ja Latvija izdos Čalovski ASV, tad Latvija tās iedzīvotājiem nav ne mājas, ne patvērums, un

valsts saviem bērniem nav māte. Gala lēmumu par Denisa Čalovska izdošanu Latvijas Valdība izskatīs otrdien, 2013.gada 6.augustā. Katrs Latvijas pilsonis tiek aicināts uz organizētu piketu Ministru Kabineta skverā 11:30 un izteikt savu pilsoņa viedokli.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: ASV, Deniss Čalovskis, izdošana ASV, kibernoziedznieks, kibernoziegumi, protests

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats