23. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Georgs, Jurģis, Juris
Sākuma lapa » Sabiedrība » Izglītības ministrs: Viens no svarīgākajiem uzdevumiem būs studiju budžeta vietu sadale
Izglītības ministrs: Viens no svarīgākajiem uzdevumiem būs studiju budžeta vietu sadale
Autors: Apollo.lv / 2. augusts 2013, 9:45
Tuvākajā laikā viens no Izglītības ministrijas (IzM) svarīgākajiem uzdevumiem būs studiju budžeta vietu sadale augstskolām, apmeklējot Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Medicīnas izglītības tehnoloģiju centru, sacīja izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (RP).


Dombrovskis norādīja, ka šajā procesā vadīsies pēc darba spēka pieprasījuma prognozēm, ņemot vērā Ekonomikas ministrijas (EM) pētījumu «Par darba tirgus vidēja un ilgtermiņa prognozēm». Tas norāda uz nepieciešamību veikt budžeta vietu pārdali augstskolās, samazinot budžeta vietu skaitu studiju virzienos, kas jau šobrīd veido darba spēka pārprodukciju, piešķirot papildu budžeta vietas jomās, kur drīzumā akūti trūks profesionāļu.

«Arī Rīgas Stradiņa universitātei valsts finansējumu mēs novirzīsim tām studiju programmām, kas sagatavo pieprasītus speciālistus,» teica ministrs.

2013.gadā RSU valsts finansē 570 budžeta vietas, no kurām visas ir aizpildītas. RSU ik gadu tiek uzņemti 1300 studenti, šogad studijām pieteikumus iesniedza 4445 studētgribētāji.

Jau ziņots, ka IzM šobrīd strādā pie tā, lai izveidotu studentu reģistru, kas apvienots ar Valsts ieņēmumu dienesta, Nodarbinātības valsts aģentūras un Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras datubāzēm.

«Izveidojot studentu reģistru, mēs varēsim sekot līdzi absolventa gaitām gadu, trīs gadus pēc studiju beigšanas. Uzzināsim vai absolventam ir darbs, vai tas ir atbilstošs iegūtajai specialitātei, kā darba samaksa atšķiras no to cilvēku, kuri ir ieguvuši profesionālo izglītību, vai to, kuri pēc vidējās izglītības iegūšanas mācības nav turpinājuši. Šis rīks informēs potenciālo studentu par iespējamajām nākotnes izredzēm absolvējot konkrēto augstskolu vai studiju virzienu,» norāda ministrs.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Augstskolas, budžeta vietas augstskolā, Izglītības un zinātnes ministrija, izglītības un zinātnes ministrs, studijas augstskolā, Vjčeslavs Dombrovskis

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats