23. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Georgs, Jurģis, Juris
Sākuma lapa » Sabiedrība » Latvijas kuģniecības prasība pret Lembergu Anglijas tiesā cietusi fiasko
Latvijas kuģniecības prasība pret Lembergu Anglijas tiesā cietusi fiasko
Autors: NRA.lv / 31. jūlijs 2013, 12:17
26.jūlijā Apvienotās Karalistes Augstākā tiesa pieņēma lēmumu, ar kuru Antonio Gramsci Shipping Corporation un 29 citām Latvijas Kuģniecības meitas sabiedrībām ir liegtas tiesības iesniegt kasācijas sūdzību par Anglijas Apelācijas tiesas 2013.gada 19.jūnija lēmumu, ar kuru atkārtoti tika atzīts, ka pret Aivaru Lembergu celtā prasība ir nepamatota un izbeidzama Anglijas tiesas jurisdikcijas neesamības dēļ.


Augstākā tiesa savā īsajā un skaidrajā lēmumā ir norādījusi, ka kasācijas sūdzībā nav ietverti pamatoti juridiski argumenti, kas ļautu apšaubīt iepriekšējo instanču tiesu lēmumus, informē advokāte Vineta Čukste. Noraidīts arī prasītāju lūgums uzdot jautājumus Eiropas Savienības tiesai prejudiciālā nolēmuma saņemšanai, jo to izlemšana esot Anglijas tiesas kompetencē un pastāvot pietiekami precedenti, kas pamato lēmumu pareizību.

Tuvākajā laikā tiesa lems par pretlikumīgā Iesaldēšanas rīkojuma, kas šīs lietas ietvaros tika pieņemts attiecībā uz Aivara Lemberga aktīviem, atcelšanu un papildu tiesāšanās izdevumu apmēru, kurus prasītājiem jāizmaksā Aivaram Lembergam (Anglijas Apelācijas tiesa jau uzlika prasītājiem par pienākumu samaksāt Aivaram Lembergam 270 000 angļu sterliņu mārciņu).
Tādējādi prasītāji, Antonio Gramsci Shipping Corporation un 29 citas Latvijas Kuģniecības meitas sabiedrības, ir cietuši pilnīgu sakāvi visās Anglijas tiesu instancēs.

2012.gada 12.jūlijā Anglijas un Velsas Augstās tiesas Karalienes sēdekļa Komerctiesa jau apmierināja Aivara Lemberga pieteikumu par jurisdikcijas apstrīdēšanu. Komerctiesas lēmumu atkārtoti apstiprināja arī Anglijas Apelācijas tiesa, kas 2013.gada 19.jūnijā atkārtoti atzina, ka Anglijas tiesai nav jurisdikcijas pār Aivaru Lembergu.

2011.gada pavasarī Komerctiesa pieņēma lēmumu par iesaldēšanas rīkojumu par Aivara Lemberga aktīviem, pamatojoties uz Latvijas Kuģniecības 30 meitas sabiedrību celto absurdo prasību par it kā prettiesisko frakta līgumu slēgšanu. Iesaldēšanas rīkojums tika pieņemts, neanalizējot, vai Anglijas tiesai vispār ir jurisdikcija pār atbildētāju, Latvijas pilsoni, tāpēc Aivars Lembergs iesniedza pieteikumu par jurisdikcijas apstrīdēšanu un iesaldēšanas rīkojuma atcelšanu.

Līdz ar to prasītāju 2011.gada skaļais pieteikums par Aivara Lemberga tiesvedības procesu Londonā un no tā izrietošajām spekulācijām par viņa ātru notiesāšanu un visām cilpām, kas ap to ir savilkušās un dod izšķirošu sitienu (pietiek.com, 29.06.2013.), ir cietušas pilnīgu sakāvi.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Aivars Lembergs, Anglijas tiesa, Latvijas kuģniecība

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats