28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » NA pauž sašutumu par Jaunā viļņa diskotēku Rīgā
NA pauž sašutumu par Jaunā viļņa diskotēku Rīgā
Autors: Apollo.lv / 26. jūlijs 2013, 14:25
Nacionālās apvienības (NA) Rīgas domes frakcijas deputāti un daudzi rīdzinieki ir neizpratnē, kādēļ vienas privātpersonas rīkotam pasākumam - «Jaunā viļņa» diskotēkai «Muz-TV», kas nepārstāv visu rīdzinieku kopīgās valstiskās un sabiedrības intereses, tiek dota privilēģija un atļauja pasākumu rīkot pašā pilsētas centrā 11.novembra krastmalā, turklāt uz divām dienām slēdzot satiksmi.


Kā portālam «Apollo» pavēstīja NA pāsrtāve Evija Vaikina, neapmierinātību rada arī tas, ka šāda veida pasākums neparedz skaņu norobežošanu, tādēļ pasākums, kurā, visticamāk, netiks nodrošināts tulkojums valsts valodā, būs dzirdams ikvienam garāmgājējam vai Vecrīgas iedzīvotājam. Šāds krievu valodā rīkots publisks pasākums ir kā pliķis visiem tiem rīdziniekiem, kas vēl nesen Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku laikā Rīgu varēja sajust kā nacionālas valsts galvaspilsētu.

NA uzsver, ka citos gadījumos satiksme Krastmalā ir tikusi slēgta tikai tādu publisku pasākumu dēļ, kas pārstāv visu rīdzinieku intereses, kā valsts svētki 18.novembrī, Rīgas svētki, 11.novembra Lāčplēša diena, Jāņi Krastmalā, Vecgada vakars, Rīgas «Nordea» maratons un citi sporta pasākumi. Līdz šim visi šie svētki un publiskie pasākumi, kas ir bijuši brīvi pieejami ikvienam rīdziniekam, ir notikuši valsts valodā, bet jau otro gadu pēc kārtas šī kārtība acīmredzami tiek mēģināta mainīt, izceļot šauras interešu grupas privilēģijas.

Redzot, ka pašreizējās likumiskās normas neaizstāv nacionālas vērtības un visu pilsētas iedzīvotāju kopīgās intereses, NA uzskata, ka nākotnē ir nepieciešams izdot pašvaldības saistošos noteikumus, kas noteiktu kritērijus un nosacījumus, kāda veida publiskie pasākumi kvalificējas, lai to rīkošanai varētu slēgt arī satiksmi. Viena privāta ballīte nav visu iedzīvotāju pasākums. Turklāt tas nedrīkst kļūst par apgrūtinājumu un neapmierinātības avotu Rīgas iedzīvotājos.

NA arī lūgs atbilstošās institūcijas un VARAM pārbaudīt vai atļauja par satiksmes ierobežojumiem izsniegta, ievērojot tiesisko kārtību, un vai nav pārkāpti Ministru kabineta noteikumi Nr.456 «Par autoceļu valsts aizsardzību un kārtību, kādā ieviešami transportlīdzekļu satiksmes aizliegumi un ierobežojumi».

«Apollo» jau ziņoja, ka nedēļas nogalē Rīgā notiks festivāla «Jaunais vilnis» nakts diskotēka, kuras dēļ tiks ierobežota transportlīdzekļu satiksme pilsētā.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: 11.novembra krastmala, Jaunā viļņa diskotēka, Jaunais Vilnis, Nacionālā apvienība, sastrēgumi, sastrēgumi Rīgā

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats