19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Bērziņš: Ja 10 gados nepanāksim ES vidējo līmeni, Latvija tā īsti politiski vairs nepastāvēs
Bērziņš: Ja 10 gados nepanāksim ES vidējo līmeni, Latvija tā īsti politiski vairs nepastāvēs
Autors: Apollo.lv / 18. jūlijs 2013, 10:04
Ja desmit gados nepanāksim Eiropas Savienības (ES) vidējo līmeni, tad Latvija tā īsti vairs politiski nepastāvēs, intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» sacīja prezidents Andris Bērziņš.


«Sākot prezidentūru, mans vēstījums bija tāds, ka savas prezidentūras laikā centīšos panākt, lai vairums Latvijas iedzīvotāju justu, ka dzīve paliek labāka.Tagad, pēc diviem darba gadiem, man ir skaidrs, ka šis jautājums ir daudz aktuālāks, nekā tajā brīdī biju iedomājies. Uzskatu - ja desmit gados Latvija nepanāks ES vidējo līmeni, tad Latvija tā īsti vairs politiski nepastāvēs, tāpēc šis jautājums ir vairāk nekā būtisks,» norādīja Bērziņš.

Uz jautājumu par nākamajos gados sasniedzamiem mērķiem un ambīcijām, Bērziņš atbildēja, ka «darbs ir iesākts, it sevišķi, tā kā ir pieņemts, ka Latvijas pamatvirziens ir eksports, iekšējais tirgus, pat saliekot Baltiju kopā, nav pietiekami liels.Var uzskatīt, ka Baltijas iekšējais tirgus ir apgūts, tāpēc ir jāmeklē jauni tirgi.»

Bērziņš uzsvēra - lai valsts būtu veiksmīga eksportā, tai ir jābūt stabilai valūtai, un tas ir viens no priekšnoteikumiem, kas ir izpildīts. «Tagad jāiet uz priekšu, meklējot jaunas iespējas Latvijas attīstībai,» tā prezidents.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Andris Bērziņš, Eiropas Savienība, ES līmenis

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats