25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Reformu partiju vadīs Edmunds Demiters
Reformu partiju vadīs Edmunds Demiters
Autors: IR.lv / 14. jūlijs 2013, 20:51
Sestdien kongresā par Reformu partijas (RP) valdes priekšsēdētāju jeb partijas vadītāju ievēlēts partijas Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Edmunds Demiters. Par viņu nobalsoja 92 kongresa delegāti, bet otrs kandidāts - RP valdes loceklis Romualds Ražuks - saņēma 42 balsis.


Demiters pēc ievēlēšanas norādīja, ka novērtē viņam uzticēto milzu atbildību. Viņš biedriem nesolīja vieglas dienas, ziņo LETA.

Kongresā ievēlēja Reformu partijas (RP) valdi, tajā skaitā iepriekšējo valdes priekšsēdētāju Valdi Zatleru, izglītības un zinātnes ministru Vjačeslavu Dombrovski un vienu no RP līderiem Jāni Vilnīti. Valde sastāv no valdes priekšsēdētāja, pieciem reģionu pārstāvjiem un desmit valdes locekļiem.

Kā valdes locekļi ievēlēts Zatlers, Dombrovskis, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis, Saeimas deputāti Vilnis Ķirsis, Jānis Ozoliņš un Inita Bišofa, RP līdzšinējās valdes locekles Sandra Sondore-Kukule un Sarma Freiberga un Kokneses mērs Dainis Vingris.

Kā reģionu pārstāvji valdē ievēlēti Vilnītis, RP Rīgas mēra amata kandidāte 1.jūnijā notikušajās pašvaldību vēlēšanās Inga Antāne, pašreizējie valdes locekļi Romualds Ražuks un Edmunds Jurēvics un bijusī Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova.

Demiters uzrunā atzīmēja, ka nav mainījies pirms diviem gadiem RP izvirzītais uzstādījums - "pret naudas varu, par godīgu politiku, par labu pārvaldību un sabalansētu ekonomiku". Jaunais RP valdes priekšsēdētājs uzsvēra, ka RP ir partija bez etniskā nošķīruma.

Demiters izteicās, ka patlaban RP var vērot, kā partneri koalīcijā netur savus solījumus un ir nostājušies uz greiza ceļa, cenšoties lauzt ne vien dotos solījumus, bet pat apturēt jau realizētās pārmaiņas. "Protams, tagad es runāju par darbaspēka nodokļa samazināšanu, ko ir panākusi RP un kas ir ierakstīts likumā. Uzskatu, ka iedzīvotāju ienākuma nodoklis ir jāsamazina tādā tempā, kā tas ir paredzēts likumā - jebkuras izmaiņas un solījumu nepildīšana grauj jau tā nelielo uzticību valdībai un ir pretrunā ar tiesiskas valsts principiem. Šis ir mēģinājums atteikties no valsts ilgtermiņa attīstības, tā ir augstprātības un visatļautības pazīme," savus koalīcijas partnerus valdībā kritizēja Demiters.

Viņš arī norādīja, ka šo divu gadu laikā RP itin bieži ir "kalpojusi par bremzi koalīcijas partneru vēlmei bezatbildīgi metāties ar etnisko kārti. RP ir iestājusies par veselo saprātu un pret sabiedrības šķelšanu un radikalizāciju".

RP jaunais vadītājs atzīmēja, ka RP jau pirms diviem gadiem definēja sevi kā centrisku spēku, tādu, kas iestājas par līdzsvarojošām pārmaiņām ilgtermiņa attīstībai, par valsts politiku bez etniska dalījuma, nelielu, efektīvu pārvaldi ar plašu pilsoņu līdzdalību un uzsvaru uz indivīdu un kopienu atbildīgiem lēmumiem.

Demiters savā uzrunā pievērsās arī labējo partiju nākotnei, atzīstot, ka pašvaldību vēlēšanas ir skaidri parādījušas, ka ir nepieciešama labējo un centrisko spēku konsolidācija. Partijām ar līdzīgiem politiskajiem uzskatiem nepieciešams sadarboties un jābeidz apkarot vienai otru, aicināja RP vadītājs.

Par savu galveno uzdevumu partijas vadītāja amatā viņš nosauca RP saliedētības stiprināšanu, izveidojot skaidru, saprotamu un strukturētu organizāciju, saliedētu un vienotu komandu, kura spēj panākt savus mērķus. Tikpat svarīgs uzdevums būs gan RP frakcijai, gan ministriem, gan pārējiem biedriem kopīgi iestāties par valsts budžeta prioritātēm, "kuras ir vērstas uz nākotni un attīstību, nevis tūlītēju labumu pārdalīšanu un kleptokrātiju".

Kā trešo sava darba prioritāti Demiters nosauca partijas sagatavošanu startam nākamajās Saeimas vēlēšanās. Ceļā uz tām iespējams, arī sadarbojoties ar citiem politiskajiem spēkiem, saglabājot RP vērtības un galveno uzstādījumu - visa pamatā ir cilvēks, un tikai pēc tam nāk valsts, izteicās RP jaunais līderis.

Demiters dzimis 1963.gadā. Viņš Latvijas Universitātē ieguvis bakalaura grādu tiesību zinātnēs. Demiters savulaik bijis SIA "Jaunpagasts" valdes loceklis, a/s "Latvijas balzams" valdes loceklis, alkoholisko dzērienu ražošanas uzņēmuma "Jaunalko" līdzīpašnieks un valdes priekšsēdētājs.

Demiters tika ievēlēts 11.Saeimā no tagadējās RP saraksta. 2011.gada oktobrī viņš kļuva par Iekšlietu ministrijas (IeM) parlamentāro sekretāru un līdz ar to pārtrauca darbību vairāku uzņēmumu vadībā, atkāpās no Alkohola ražotāju un tirgotāju apvienības valdes priekšsēdētāja amata. Demiters līdz tam bija valdes priekšsēdētājs SIA "Jaunalko", SIA "Kokaudzētava Kurzeme" un SIA "Zaļais serviss", kā arī valdes loceklis SIA "Ziemeļkurzemes drošība".

2013.gada janvārī Demiters līdz ar apstiprināšanu par RP Saeimas frakcijas vadītāja vietnieku atstāja Iekšlietu ministrijas parlamentārā sekretāra amatu.

Sestdien Lielajā ģildē notika RP otrais kongress.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Edmunds Demiters, Reformu partija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats