25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Imants Kalniņš: Valsts bez savas valūtas ir hibrīds
Imants Kalniņš: Valsts bez savas valūtas ir hibrīds
Autors: Apollo.lv / 12. jūlijs 2013, 10:09
Suverēna valsts nevar pastāvēt bez savas valūtas, uzskata bijušais Saeimas deputāts, komponists Imants Kalniņš.



Runājot par pēdējā laikā ļoti aktuālo tēmu par eiro ieviešanu Latvijā, komponists intervijā izdevumam «SestDiena» sacījis, ka ideāli būtu, ja Latvija būtu neitrāla valsts.

«[..] Nezinu, vai šis ideāls ir reāls un vai ideālus vispār var realizēt, bet redzu, ka attīstīties tā, kā es to gribētu, Latvija var tikai kā politiski neitrāla valsts. Labi, ES vēl nav federatīva struktūra. Bet jau šodien mēs esam atdevuši ES institūcijām ļoti daudz no tiem jautājumiem, kas mums pašiem būtu jārisina. Ņemsim kaut vai aktuālāko, mūsu valūtas nomaiņu pret kopējo. Manā izpratnē suverēna valsts bez savas valūtas ir hibrīds, tas nav nopietni,» sacīja Kalniņš.

Komponists norāda, ka vairākas Eiropas valstis nemaz negrasās pievienoties kopīgajai monetārajai savienībai. «Mani ļoti interesētu, kāpēc Dānija, Lielbritānija un Zviedrija nepievienojas eirozonai. Bet es runāju par savu ideālo Latviju. Manā izpratnē suverēna valsts nevar pastāvēt bez savas valūtas. Sava valūta pirmkārt nozīmē iespēju noteikt valūtas kursu. Mums šādas iespējas vairs nav. Mēs vairs nevaram paši vadīt savas ekonomikas procesus. Mēs esam teritorija. Tas mani absolūti neapmierina,» teic Kalniņš.

Savukārt, runājot par savu dalību politikā, Kalniņš izteicies, ka arī turpmāk būs aktīvs un ieinteresēts politikas vērotājs, taču noteikti ne dalībnieks. «Protams, paliek spēkā «nekad nesaki nekad», bet šajā brīdī mana pozīcija ir tāda.»



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: eiro, Imants Kalniņš, lats, nacionālā valūta, valūta

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats