16. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Alfs, Mintauts
Sākuma lapa » Sabiedrība » Lembergs: Dziesmu svētku dalībniekiem nav nodrošināti 21.gadsimtam atbilstoši sadzīves apstākļi
Lembergs: Dziesmu svētku dalībniekiem nav nodrošināti 21.gadsimtam atbilstoši sadzīves apstākļi
Autors: NRA.lv / 5. jūlijs 2013, 15:08
Trešdien Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs viesojās Rīgas 86.vidusskolā, kur XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku laikā dzīvo ventspilnieki, kuri piedalās svētkos.



„Mani interesēja gan sadzīves apstākļi, gan ēdināšanas kvalitāte, īpaši tādēļ, ka standarta cena par 1 cilvēka ēdināšanu dienā ir 3.90 Ls, bet Ventspils pilsētas pašvaldība piemaksāja vēl 3.10 Ls dienā uz cilvēku, lai ventspilnieki, kas piedalās svētkos, saņemtu pilnvērtīgu maltīti,” norādīja Lembergs.

„Iespaids par ēdināšanas kvalitāti ir labs. Arī pats pagaršoju ēdienu, tas bija garšīgs un dabīgs. Aprunājos arī ar dziedātājiem un dejotājiem – cilvēki sacīja, ka ar ēdināšanu ir apmierināti. Arī ēdnīcas darbinieki ir atsaucīgi un meklē risinājumus gadījumos, ja kāds veselības īpatnību dēļ kādu no ēdieniem nevar lietot,” sacīja pašvaldības vadītājs.

Attiecībā uz dzīvošanas apstākļiem Lembergs norādīja, ka problemātiski ir tas, ka ir par maz dušu un tualešu uz to cilvēku skaitu, kas konkrētajā skolā dzīvo. „Kopumā valdībai, kas organizē svētkus un dalībnieku no visas Latvijas uzņemšanu Rīgā, būtu jānodrošina tas, lai skolās tiktu ierīkots 6 reizes vairāk dušu un tualešu nekā šobrīd. Kad svētku dalībnieki atgriežas no mēģinājumiem, visi vēlas nomazgāties dušā un apmeklēt labierīcības, tāpēc veidojas ļoti garas rindas – kā pēc baltmaizes Hruščova laikā,” norādīja Lembergs.

Lembergs uzsvēra, ka situācija svētku dalībnieku izmitināšanā pēdējos četrdesmit – piecdesmit gados nav mainījusies. Piemēram, joprojām nav atrisināts jautājums, kur izžāvēt dvieļus vai salijušās drēbes. Arī fēnus cilvēki ņem līdzi no mājām. „Cilvēki, kas piedalās svētkos, jau pie šiem apstākļiem ir pieraduši, taču 21.gadsimtu īsti nejūt. Uzskatu, ka dziesmu un deju svētkos, ja tos uzskata par latviešu nacionālajiem svētkiem, ir par maz cilvēcīguma,” rezumēja Lembergs.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Aivars Lembergs, Dziesmu svētki, dziesmu svētku dalībnieki, Dziesmu un deju svētki, Ventspils dome

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats