24. aprīlis, Trešdiena
Vārda dienas: Nameda, Visvaldis
Sākuma lapa » Sabiedrība » Ārlietu ministrija aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību ceļot uz Ēģipti
Ārlietu ministrija aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību ceļot uz Ēģipti
Autors: NRA.lv / 4. jūlijs 2013, 10:58
Ņemot vērā pašreizējo iekšpolitisko un drošības situāciju, Ārlietu ministrija aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību ceļot uz Ēģipti.


Kā informē ministrijas preses dienestā, ceļotājiem, kuri atrodas Sarkanās jūras kūrortos stingri iesakāms uzturēties kūrortu teritorijā un neceļot pārējā valsts teritorijā, it īpaši uz Ēģiptes lielākajām pilsētām pie Suecas kanāla, Nīlas deltā un Sīnāja pussalas ziemeļdaļā, kā arī izvairīties no demonstrāciju un tādu apskates objektu apmeklējuma, kuros pulcējas liels skaits cilvēku.

Ceļotāji, kuri jau atrodas Ēģiptē, tiek aicināti sekot līdzi jaunākajai informācijai ministrijas mājas lapā un plašsaziņas līdzekļos, kā arī reģistrēties Konsulārajā reģistrā "kr.am.gov.lv".

Nepieciešamības gadījumā Latvijas valsts piederīgie var sazināties ar Latvijas Republikas vēstniecību Kairā pa tālruni ārkārtas situācijām +2001000939919 vai Ārlietu ministrijas Konsulārā departamenta diennakts dežurantu pa tālruni +371 26337711 vai e-pastu: palidziba@mfa.gov.lv .

Kā savā „Twitter” kontā norāda ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (RP), ministrijas pārstāvji ir sazinājušies ar visiem Konsulārajā reģistrā reģistrētajiem Latvijas valstspiederīgajiem, konstatējot, ka visi ir drošībā. Ministrija turpina sekot līdzi notikumiem Ēģiptē, norāda Rinkēvičs.

Kā ziņots, Ēģiptes armijas komandieris ģenerālis Abdulfatahs as Sisi, uzstājoties televīzijas tiešraidē, trešdien paziņoja, ka viņš aptur konstitūcijas darbību.
Vienlaikus ar Sisi televīzijas studijā atradās arī citi armijas komandieri un reliģiskie līderi.

Ģenerālis paziņoja, ka līdz pirmstermiņa vēlēšanām prezidenta pienākumus pildīs Konstitucionālās tiesas priekšsēdētājs. Tādējādi Sisi paziņojums nozīmē, ka līdzšinējais prezidents Muhameds Mursi vairs nav amatā.
Sisi paziņojumu opozīcijas atbalstītāji, kas pulcējušies Kairas Brīvības laukumā, sveica ar gavilēm.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Ārlietu ministrija, Ēģipte, nemieri Ēģiptē, tūrisma aģentūras, tūristi Ēģiptē

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats