20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Sabiedrība » RD pārmaksā par izglītības iestāžu apsaimniekošanu; VK pārmet bezatbildīgu attieksmi
RD pārmaksā par izglītības iestāžu apsaimniekošanu; VK pārmet bezatbildīgu attieksmi
Autors: Apollo.lv / 2. jūlijs 2013, 10:59
SIA «Rīgas serviss» pašvaldībai iesniegtajos rēķinos konstatēti pierakstījumi vismaz 17 057 latu apmērā. Valsts kontroles (VK) ieskatā, pašvaldībai iesniegtie SIA «Rīgas serviss» rēķini ir nepamatoti palielināti par vēl vismaz 82 294 latu, informē VK pārstāve Ilva Liepiņa-Milzarāja.


Viņa informē, ka tas atklājies Valsts kontroles veiktajā likumības revīzijā, kurā pārbaudīts, vai laika posmā no 2012.gada 1.janvāra līdz 2013.gada 31.martam Rīgas pilsētas pašvaldības un SIA «Rīgas serviss» rīcība, īstenojot Rīgas pilsētas skolu un pirmskolas izglītības iestāžu, sociālās aprūpes iestāžu un Rīgas domes Īpašuma departamenta valdījumā esošo nekustamo īpašumu apsaimniekošanu, atbilst normatīvo aktu prasībām un ir lietderīga.

Revidenti konstatējuši, ka pašvaldības lēmums uzticēt SIA «Rīgas serviss» izglītības, kultūras, sporta un citu iestāžu apsaimniekošanu nav bijis ekonomiski pamatots, un nav balstīts uz kapitālsabiedrības resursu izvērtējumu.

Pašvaldības bezatbildīgā attieksme veicinājusi virkni būtisku pārkāpumu SIA «Rīgas serviss» darbībā: pastāv krāpšanās risks, konstatēti rupji pārkāpumi grāmatvedībā un iepirkumu veikšanā, kā arī ir neizprotama pakalpojumu cenu noteikšanas kārtība, secinājusi VK.


Pašvaldībai iesniegtie rēķini par 35 veiktajiem remontdarbiem ir nepamatoti palielināti, kopumā par 17 057 latu. Savukārt rēķinos par pārējiem 2012.gadā sniegtajiem pakalpojumiem ir iekļauti par 82 294 latu lielāki izdevumi materiāliem un mehānismiem, nekā uzņēmums patiesībā ir iegādājies un izlietojis saskaņā ar grāmatvedības datiem.

Pateicoties pašu izglītības iestāžu modrībai, tika laboti pašvaldībai izrakstītie rēķini par 44 291 latu, jo iestādes ziņoja, ka nav saņēmušas šādus pakalpojumus no SIA «Rīgas serviss». Tikmēr revīzijas laikā ir novērsta maksājumu aizplūšana neesošā uzkrājuma fondā 14 138 latu apmērā.

Konstatēto trūkumu un pārkāpumu novēršanai Valsts kontrole Rīgas pilsētas pašvaldībai ir sniegusi deviņus ieteikumus.

Pašvaldība apņēmusies tos ieviest līdz 2014.gada 30.jūnijam.

Revīzijas materiāli ir iesniegti arī Ģenerālprokuratūrā, informē Ilva Liepiņa-Milzarāja.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: izglītības iestādes, izglītības iestāžu apsaimniekošana, Rīgas dome, Rīgas izglītības iestādes, Valsts kontrole

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats