25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Par RD piederoša īpašuma nodošanu nomā, iespējams, prasīts 100 tūkstošu eiro kukulis
Par RD piederoša īpašuma nodošanu nomā, iespējams, prasīts 100 tūkstošu eiro kukulis
Autors: Apollo.lv / 28. jūnijs 2013, 16:39
Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) šā gada maijā uzsācis kriminālprocesu par iespējamo Rīgas pašvaldības amatpersonas kukuļošanu saistībā ar zemes gabala nodošanu nomā, informē KNAB.


Pirmstiesas izmeklēšanas laikā iegūto pierādījumu kopums dod pamatu KNAB izmeklētājam uzskatīt, ka saistībā ar Rīgas pašvaldībai piederoša nekustamā īpašuma Varoņu ielā nodošanu nomā tika pieprasīts kukulis lielā apmērā – 100 000 eiro (70,2 tūkstošu latu).

KNAB norāda, ka kriminālprocesa ietvaros iegūto pierādījumu kopums ir pietiekams, lai šobrīd KNAB izmeklētājs atzītu vienu Rīgas pašvaldības amatpersonu par aizdomās turamo kukuļa pieprasīšanā lielā apmērā. Abām aizdomās turētajām personām ir piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Lai izmeklēšanas interesēs nodrošinātu pierādījumu iegūšanu un nostiprināšanu, kriminālprocesa ietvaros ir veiktas atsevišķas procesuālās darbības. Izmeklēšanas interesēs šobrīd sīkāka informācija netiek sniegta.


Jau ziņots, ka KNAB izmeklētāji ceturtdien veikuši kratīšanu Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta direktora Anatolija Aļeksejenko kabinetā. Aļeksejenko piemērots aizdomās turamā statuss.  Latvijas Televīzijas Ziņu dienestam kļuvis zināms, ka kriminālprocess ierosināts par kukuļa pieprasīšanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās.

 Aļeksejenko savu vainu neatzīst un uzskata, ka KNAB apsūdzības ir «politiska izrēķināšanās», kas, iespējams, saistīta ar kādu uzņēmumu neapmierinātību ar viņa darbu.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: KNAB, korupcija, kukulis, Rīgas dome, Rīgas domes Mājokļu departaments

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats