19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Ministrs: Visos laikos pedagogs bijis svarīgu procesu virzītājspēks
Ministrs: Visos laikos pedagogs bijis svarīgu procesu virzītājspēks
Autors: Apollo.lv / 26. jūnijs 2013, 12:33
«Pedagogs ir pati radošākā un vienlaicīgi grūtākā profesija pasaulē. Visos laikos pedagogs bijis svarīgu procesu virzītājspēks un Jūsu idejas un jaunās iniciatīvas mums visiem ir ārkārtīgi svarīgas,» - tā savā vēstulē Latvijas pedagogiem saka izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (RP).


Vēstulē, ko ministrs nosūtījis pedagogiem saistībā ar mācību gada beigām, viņš norāda, ka, domājot par pedagoga profesiju un misiju, apzinās, ka nevar nerunāt par cienījama atalgojuma nodrošināšanu visiem nozarē strādājošajiem, īpaši, nogludinot plaisu starp mazo lauku un lielāku pilsētas skolu pedagogiem, informē ministra biroja vadītāja Anna Kononova.

«Šī ir mana dienaskārtības svarīgākā prioritāte, un es ļoti ceru, ka pakāpeniskas pozitīvas izmaiņas izjutīsit jau nākamajā gadā,» uzsvēris Dombrovskis.

«Vasaras sākums izglītības iestādēs katru gadu ir spraigu notikumu un patīkamu emociju pārpilns laiks gan skolēniem, gan pedagogiem. Mācību gada noslēgums, valsts pārbaudījumi, izlaidumi – tas kopā savijas kā krāšņa varavīksne, kurā visas krāsas tik spilgtas, tik skaistas un neatkārtojamas,» teikts ministra vēstulē.

«Daudzie skolēnu sacītie «Paldies Jums, skolotāj!» ir pierādījums Jūsu darba nozīmīgumam, profesionalitātei un cilvēcīgumam, Jūsu sapratnei, pacietībai un sirdsmīlestībai. Pedagoga profesija tiešām nav amats, tas ir dzīves aicinājums, kas liek Jums vienmēr būt radošiem, nenogurstošiem, jauniem, smaidīgiem un lepniem par savu veikumu,» pārliecināts Dombrovskis. 



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: izglītības ministrs, Izglītības un zinātnes ministrija, izglītības un zinātnes ministrs, pedagogi, pedagogu atalgojums, Reformu partija, skolotāji, skolotāju algas, Vjačeslavs Dombrovskis

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats