23. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Georgs, Jurģis, Juris
Sākuma lapa » Sabiedrība » Biedrība ''Latvija par latu'' grasās pie Brīvības pieminekļa demonstratīvi sadedzināt ES karogu
Biedrība ''Latvija par latu'' grasās pie Brīvības pieminekļa demonstratīvi sadedzināt ES karogu
Autors: NRA.lv / 21. jūnijs 2013, 14:17
Biedrība ''Latvija par latu'' šī gada 14.jūnijā iesniedza Rīgas domē pieteikumu mītiņa veidošanai 4.jūlijā 18.00 - 19.30 pie Brīvības pieminekļa. Pasākuma mērķis - ''Protests pret eiro ieviešanu bez tautas akcepta''. Ir saņemta vēstule no Rīgas domes, kurā tiek norādīts, ka pasākuma vadītājs Andris Orols ir iepriekš administratīvi sodīts par nepieteikta piketa organizēšanu - tāpēc viņš nevar vadīt pasākumu.


Pasākuma organizētāji tiek aicināti uz Rīgas domes sapulci 25.jūnijā, 10.30, 428.kabinetā, kurā notiks pārrunas par pasākumu. Biedrībai ir aizdomas, ka patiesais iemesls pārrunām ir Eiropas Savienības karoga publiskas un demonstratīvas sadedzināšanas nepieļaušana (kuru biedrība ir pieteikusi savā iesniegumā). Varas partijas izdara spiedienu uz Valsts Policiju un Rīgas domi, lai nepieļautu šādas aktivitātes pirms eiro ieviešanas, jo tas varētu bojāt idealizēto Latvijas ''Veiksmes stāstu'' un ietekmēt Eiropas lēmumu uzaicināt Latviju eirozonā. Tāda ir neformāla informācija, kura ir biedrības rīcībā.

Jāpiebilst, ka administratīvā soda esamība nebija šķērslis minētai personai vadīt pasākumu Doma laukumā šī gada 4.maijā, kuru Rīgas dome atļāva. Biedrības vadītājam administratīvs pārkāpums tika inkriminēts pagājušajā gadā, tas tika apstrīdēts un lieta nav izbeigta. Andris Orols uzlikto sodu (20 Ls) maksāt netaisās, jo uzskata, ka lieta ir safabricēta, tiesa nav bijusi taisnīga (to garantē Satversmes 92.pants) un viņam tika liegta iespēja pieaicināt neatkarīgus ekspertus lietas izvērtēšanai.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Andris Orols, eiro, lats, Latvija par latu

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats