19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Sesku atkārtoti ievēl par Liepājas mēru
Sesku atkārtoti ievēl par Liepājas mēru
Autors: Apollo.lv / 21. jūnijs 2013, 12:45
Piektdien Liepājas pilsētas Domes jaunā sasaukuma pirmajā sēdē par domes priekšsēdētāju atkārtoti uz nākamajiem četriem gadiem ievēlēts līdzšinējais Liepājas mērs Uldis Sesks, savukārt par mēra vietniekiem ievēlēti Gunārs Ansiņš, Silva Golde un Jurijs Hadarovičs, portāls «Apollo» uzzināja Liepājas domē.



Pirmajā domes sēdē no «Liepājas partijas» ievēlētie deputāti domes priekšsēdētāja amatam izvirzīja līdzšinējā Liepājas mēra kandidatūru, savukārt «Reformu partija» rosināja mēra amatam virzīt Gunāra Ansiņa kandidatūru. Tā kā Ansiņš savu kandidatūru pats atsauca, par Liepājas domes priekšsēdētāju uz nākamajiem četriem gadiem ar 10 balsīm «par» un piecām balsīm «pret» tika ievēlēts Sesks.

Kā uzrunā pēc ievēlēšanas norādīja Sesks, domes galvenais uzdevums ir strādāt visu liepājnieku labā, tāpēc viņš aicināja visus trīs pašvaldībā ievēlētos politiskos spēkus sastrādāties savā starpā, nolikt pie malas stūrgalvību vai politiskās ambīcijas, ja tādas bijušas, un strādāt konstruktīvi un racionāli, lai pildītu tos solījumus, kas vēlētājiem doti priekšvēlēšanu laikā. Viņš arī norādīja, ka šim sasaukumam nākamajos četros gados priekšā ir vairāki nozīmīgi uzdevumi: pirmkārt, veicināt pilsētā ekonomisko attīstību, piesaistot arvien jaunus investorus un atbalstot esošos uzņēmumus. Tas ietver arī aktīvu līdzdarbību «Liepājas metalurga» krīzes situācijas risināšanā, no kā ir atkarīga gan pilsētas, gan tūkstošiem liepājnieku ekonomiskā dzīve. Otrkārt, nozīmīgs izaicinājums ir jaunais Eiropas fondu plānošanas periods, kas sāksies ar 2014.gadu, un tas nozīmē, ka pašvaldības pārstāvjiem jābūt pietiekami kompetentiem un profesionāliem, lai arī turpmāk spētu pārliecināt ierēdņus par liepājnieku vajadzībām un piesaistīt investīcijas pilsētas projektiem. Treškārt, kā galveno uzdevumu U.Sesks minēja uzdevumu strādāt tā, lai izaugsi Liepājā redz ne tikai statistikas atskaitēs, bet to jūt arī ikviens liepājnieks savā ģimenē – lai arvien vairāk tiek sakārtoti mikrorajoni, uzlabota sabiedriskā transporta sistēmu, atbalsts pedagogiem, kultūras, sociālās jomas darbiniekiem.

Deputāti pirmajā domes sēdē nobalsoja par izmaiņām Liepājas domes nolikumā, nosakot, ka turpmāk priekšsēdētājam līdzšinējo divu vietnieku vietā ir trīs vietnieki: vietnieks pilsētas attīstības un sadarbības jautājumos, kura amatā tika ievēlēts Gunārs Ansiņš («Liepājas partija»), vietnieks izglītības, kultūras un sporta jautājumos, kura amatā tika ievēlēta Silva Golde («Liepājas partija»), un vietnieks tūrisma un investīciju jautājumos, kura amatā tika ievēlēts Jurijs Hadarovičs («Saskaņas centrs»).

Jaunie domes priekšsēdētāja vietnieki savus amata pienākumus sāks pildīt ar dienu, kas stāsies spēkā grozījumi domes nolikumā.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Liepaja, Liepājas dome, pašvaldību vēlēšanas, Reformu partija, Uldis Sesks, vēlēšanas

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats