19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Par Jūrmalas mēru ievēlēts Truksnis
Par Jūrmalas mēru ievēlēts Truksnis
Autors: Apollo.lv / 20. jūnijs 2013, 12:20
Ceturtdien jaunievēlētās Jūrmalas pilsētas domes pirmā sēdē par domes priekšsēdētāju ievēlēts Gatis Truksnis (ZZS), portāls «Apollo» uzzināja Jūrmalas domē.


Truksnis bijis vienīgais amata kandidāts, bet balsošana notikusi atklāti, izmantojot vēlēšanu zīmes.

Par Truksni nobalsoja 11 no 14 sēdē klāt esošajiem deputātiem – Anita Adijāne, Iveta Blaua, Gunta Liepiņa, Irēna Kausiniece, Dace Riņķe, Arnis Ābelītis, Mārtiņs Stulpiņš, Romāns Mežeckis, Gatis Truksnis, Ligita Maziņa un Jānis Lediņš. Balsojumā atturējās «Saskaņas centra» deputāti Karina Sinkeviča, Aleksejs Volkovs un Larisa Loskutova.

Jaunievēlētais Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs bija domes deputāts arī iepriekšējā sasaukumā, turklāt viņš bija arī domes priekšsēdētājs.

Kā ziņoja LETA, Truksnis no mēra amata tika gāzts šā gada aprīlī - tikai divus mēnešus pirms vēlēšanām, jo daļa iepriekšējā sasaukuma domes deputātu pārmeta viņam lielīšanos, uzdodot kopējos domes darbus par paša vienpersoniski paveikto. Trukšņa vietā tika iecelts «Vienotības» pārstāvis Juris Visockis (V).

Pašvaldību vēlēšanās Jūrmalā par ZZS nobalsojuši 35,85% no visiem balsotājiem jeb 6371 jūrmalnieks, kas šim politiskajam spēkam pašvaldībā nodrošina septiņas no 15 deputātu vietām. No ZZS domē ievēlēts Truksnis, bijušais Saeimas un Rīgas domes deputāts, SIA «Jūrmalas attīstības aģentūras» vadītājs Romāns Mežeckis, Pumpuru vidusskolas direktore Irēna Kausiniece, kā arī Jānis Lediņš, Anita Adijāne, Ligita Maziņa un Dace Riņķe.

Politisko partiju apvienība «Saskaņas centrs» Jūrmalā saņēma 17,18% vēlētāju atbalstu - par šo sarakstu kopumā balsojuši 3053 cilvēki. «Saskaņas centru» pašvaldībā pārstāvēs līdzšinējā Jūrmalas domes priekšsēdētāja vietniece Larisa Loskutova, SIA «Jūrmalas ūdens» valdes priekšsēdētāja vietnieks Aleksejs Volkovs un Karina Siņkeviča.

Savukārt partija «Vienotība» saņēmusi 8,78% atbalstu. Tās deputāti jaunajā sasaukumā būs pašreizējais domes priekšsēdētājs Juris Visockis un domes deputāte Iveta Blaua.

ZZS deputāti pēc vēlēšanām noslēdza sadarbības līgumus ar reģionālo partiju «Tev, Jūrmalai!», no kuras ievēlēti pašreizējās domes koalīcijas deputāts Arnis Ābelīte un Ķemeru iedzīvotāju biedrības vadītājs Mārtiņš Stulpiņš, un ar vienīgo nacionālās apvienības «Visu Latvijai!-«Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) deputāti Guntu Liepiņu, tādējādi nodrošinot Truksnim stabilu Jūrmalas domes deputātu vairākuma atbalstu, koalīcijā apvienojot 10 no 15 domē ievēlētajiem deputātiem.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Gatis Truksnis, Jūrmala, Jūrmalas dome, Jūrmalas mērs, pašvaldību vēlēšanas, Truksnis, vēlēšanas, Zaļo un zemnieku savienība

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats