26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Sabiedrība » Lembergs svin atkārtotu uzvaru Anglijas apelācijas instances tiesā
Lembergs svin atkārtotu uzvaru Anglijas apelācijas instances tiesā
Autors: NRA.lv / 19. jūnijs 2013, 16:32
Šodien Anglijas un Velsas Apelācijas tiesa ir pieņēmusi lēmumu, ar kuru noraidīta Antonio Gramsci Shipping Corporation un 29 citu Latvijas Kuģniecības meitas sabiedrību iesniegtā apelācijas sūdzība.


Tādejādi Anglijas tiesa atkārtoti ir apstiprinājusi, ka pret Aivaru Lembergu celtā prasība ir nepamatota un izbeidzama Anglijas tiesas jurisdikcijas neesamības dēļ.

2012. gada 12.jūlijā Anglijas un Velsas Augstās tiesas Karalienes sēdekļa Komerctiesa jau apmierināja Aivara Lemberga pieteikumu par jurisdikcijas apstrīdēšanu. Prasītāji – Latvijas Kuģniecības meitas sabiedrības – plašsaziņas līdzekļos skaļi noliedza šo panākumu un iesniedza apelācijas sūdzību Anglijas Apelācijas tiesā.

Prasītāju iespējas iesniegt kasācijas sūdzību par šo tiesas lēmumu ir ļoti apšaubāmas, jo apelācijas instances tiesas lēmums ir stingrs un viennozīmīgs (ar visu trīs tiesnešu vienbalsīgu lēmumu tas tika pieņemts negaidīti īsā laikā – tiesas sēde plānoto 2 dienu vietā aizņēma tikai pāris stundas, turklāt uzklausot tikai prasītāju puses advokātus).

Tāpēc ir sagaidāms, ka jau tuvākajā laikā Anglijas Apelācijas tiesa atcels arī prettiesisko iesaldēšanas rīkojumu, kas šīs lietas ietvaros tika pieņemts attiecībā uz Aivara Lemberga aktīviem. Šāds tiesas lēmums varētu būt īpaši pamatots ar faktu, ka prasītāju apelācijas sūdzība bija bezcerīga un tika izmantota tikai kā līdzeklis, lai gandrīz gadu paturētu spēkā prettiesisko Aivara Lemberga aktīvu iesaldēšanas rīkojumu.

Tāpat prasītājiem, Latvijas Kuģniecības meitas sabiedrībām, būs pienākums atlīdzināt Aivaram Lembergam tiesāšanās izdevumus un zaudējumus, kas viņam radušies no nelikumīgā iesaldēšanas rīkojuma un citām prasītāju prettiesiskajām darbībām.

Anglijas pirmās instances tiesa 2012.gada 31.jūlijā jau uzlika prasītājiem par pienākumu atlīdzināt Aivara Lemberga tiesāšanās izdevumus 200’000 angļu sterliņu mārciņu apmērā. Apelācijas instances noteiktā atlīdzināmo tiesāšanās izdevumu summa varētu būt daudz augstāka.

2011.gada pavasarī Anglijas Augstā tiesa pieņēma lēmumu par iesaldēšanas rīkojumu pret Aivara Lemberga aktīviem, pamatojoties uz Latvijas Kuģniecības 30 meitas sabiedrību celto absurdo prasību par it kā prettiesisko frakta līgumu slēgšanu. Iesaldēšanas rīkojums tika pieņemts, neanalizējot, vai Anglijas tiesai vispār ir jurisdikcija pār atbildētāju, Latvijas pilsoni, tāpēc Aivars Lembergs iesniedza pieteikumu par jurisdikcijas apstrīdēšanu un iesaldēšanas rīkojuma atcelšanu.

Līdz ar to prasītāju 2011.gada skaļais pieteikums par Aivara Lemberga tiesvedības procesu Londonā un no tā izrietošajām spekulācijām par viņa ātru notiesāšanu un visām cilpām, kas ap to ir savilkušās un dod izšķirošu sitienu, ir cietušas pilnīgu sakāvi.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Aivars Lembergs, Anglijas tiesa, apelācija, apelācijas tiesa, Latvijas Kuģniecība, tiesa

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats