28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » Pabriks: Ja vien sabiedrība 1939.gadā būtu zinājusi, kas notiek Padomju Savienībā
Pabriks: Ja vien sabiedrība 1939.gadā būtu zinājusi, kas notiek Padomju Savienībā
Autors: Apollo.lv / 14. jūnijs 2013, 16:07
Ja sabiedrībai jau 1938.-1939.gadā būtu bijusi pieejama informācija par to, kas notiek Padomju Savienībā, iespējams, mūsu attieksme būtu atšķirīga, mēs būtu reaģējuši citādi, būtu saredzējuši briesmas, – tā piektdien, pieminot traģiskos 1941.gada 14.jūnija notikumus, piemiņas pasākumā Gulbenes dzelzceļa stacijā piedalījās aizsardzības ministrs Artis Pabriks (V).


«14.jūnijs Latvijas vēsturē, sabiedrībā un politikā ir datums, kad laiks uz mirkli apstājas. Ne tikai tāpēc, lai pieminētu tos, kurus okupācijas vara izveda no dzimtenes un nomocīja, bet arī lai padomātu, kāpēc tas notika un ko mēs varam darīt, lai nekas tamlīdzīgs nekad nākotnē vairs neatkārtotos,» savā uzrunā sacīja aizsardzības ministrs.

Ministrs uzsvēra, ka neviena politiskā vara nevar pastāvēt, ja tā izturas ļauni pret saviem pilsoņiem, savukārt pilsoņiem ir jāsaprot, ka tā brīvība un tiesības, ko dod demokrātiska valsts, ir jāspēj nosargāt. «Mums ir jāmācās no pagātnes kļūdām un jāspēj redzēt mazās lietas lielākā kontekstā.»

Viņš pauda gandarījumu, ka pasākumi Gulbenē un Litenē ir kļuvuši par tradīciju, kurā iesaistās gan bruņoto spēku kadeti, gan jaunsargi. «Vecajai paaudzei aizejot, ir ļoti būtiski, lai jaunieši zinātu, kas Latvijā notika 1941.gada 14.jūnijā, lai viņi spētu gan piedot un skatīties nākotnē, gan atcerēties un pieminēt šo traģēdiju,» sacīja Pabriks.


Ministrs izteica cieņu un pateicību represētajiem, kas ir atgriezušies no Sibīrijas dzimtenē un ir izaudzinājuši pilsoniskus bērnus un mazbērnus ar izpratni par šiem traģiskajiem vēsturiskajiem notikumiem.

1941.gada 14.jūnija vakarā ap plkst.23 no Gulbenes stacijas uz Rīgu devās 17 - 20 vagonu vilciena sastāvs ar apcietinātajiem latviešu virsniekiem.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: aizsardzības ministrs, Artis Pabriks, izsūtīšana, Padomju savienība

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats