25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Valsts kontroliere pagaidām noraida premjera lūgumu sākt auditu KNAB
Valsts kontroliere pagaidām noraida premjera lūgumu sākt auditu KNAB
Autors: Apollo.lv / 13. jūnijs 2013, 13:55
Valsts kontrole (VK) pagaidām noraida iespēju veikt likumības un lietderības auditu Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā.


Kā portāls «Apollo» uzzināja VK, valsts Kontrole Elita Krūmiņa ir saņēmusi premjerministra Valda Dombrovska (V) lūgumu veikt likumības un lietderības auditu KNAB.

Krūmiņa skaidro: Ja premjerministra rīcībā ir nopietni fakti, kas liecina par nelietderīgu, vai pat nelikumīgu nodokļu maksātāju naudas tērēšanu KNAB, tad tie jādara zināmi VK. Rūpīgi izvērtējot cik nozīmīgs visai sabiedrībai būtu šāds audits, VK tad varētu apsvērt iespēju to veikt. Patlaban šādu, neplānotu pārbaužu veikšana ir praktiski neiespējama nepietiekamā finansējuma dēļ.

Pašreiz VK veic virkni ļoti svarīgu un sabiedrībai aktuālu revīziju, piemēram, par pedagogu atlīdzības sistēmu, kompensējamiem medikamentiem un citas,  kurās iesaistīti visi VK resursi.

VK ir neatkarīga institūcija, kas pati plāno un īsteno pārbaudes. Tā darbojas tikai un vienīgi sabiedrības labā un uzrauga, lai tās manta tiktu pārvaldīta lietderīgi un atbilstoši Latvijas sabiedrības interesēm.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Elita Krūmiņa, KNAB, Valdis Dombrovskis, Valsts kontrole, valsts kontroliere

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats