19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Vienotība piekrīt Trukšņa aicinājumam iesaistīties koalīcijā Jūrmalas domē
Vienotība piekrīt Trukšņa aicinājumam iesaistīties koalīcijā Jūrmalas domē
Autors: Apollo.lv / 13. jūnijs 2013, 11:12
Partija «Vienotība» atsaukusies pavasarī no amata gāztā Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētāja Gata Trukšņa aicinājumam pievienoties jaunajai koalīcijai domē.


Kā informē partijā, «Vienotības» Jūrmalas nodaļas valde trešdien lēmusi atsaukties Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Jūrmalas saraksta līdera Gata Trukšņa aicinājumam veidot stabilu un ilglaicīgu koalīciju darbam domē.

Jūrmalas domes vēlēšanās vairākumu guvusi ZZS, kura uzņēmusies  politiskā bloka veidošanu uz četriem gadiem, lai pašvaldības darbu varētu organizēt konstruktīvu un prognozējamu.

Kā iepriekš ziņoja LETA, par ZZS vēlēšanās nobalsoja 35,85% no visiem balsotājiem jeb 6371 jūrmalnieks, kas šim politiskajam spēkam pašvaldībā nodrošina septiņas no 15 deputātu vietām.

Truksnis aģentūrai LETA atzina, ka lielais vēlētāju atbalsts tomēr nenodrošina vairākumu balsu pašvaldībā, tāpēc ZZS būs jāmeklē partneri, ar kuriem kopā vadīt domi. Potenciālais Jūrmalas mērs norādīja, ka aicinās komandā visus, kas vēlas strādāt Jūrmalas labā.

Truksnis esot uzrunājis vairākus iespējamos partnerus, un jau tagad «ar garantiju» varot teikt, ka ZZS būs vadošais spēks, kas vadīs Jūrmalas domi. Jautāts par konkrētām partijām un sarunu biedriem, Truksnis pagaidām izvairījās no atbildes, norādot, ka nevēlas skriet ratiem pa priekšu.

Truksnis nevēlas «rakt tranšejas un vilkt sarkanās līnijas» - viņaprāt, veidot koalīcijas un opozīcijas pašvaldībā nav vērts, tāpēc viņš aicinās visus ievēlētos domniekus veidot vienotu komandu un katram atbilstoši spējām, kompetencei un zināšanām «pielikt plecu jaunas Jūrmalas veidošanā».

«Vēlēšanu rezultāti liecina, ka iedzīvotāji vēlas stabilitāti, tāpēc ir jābeidz dalīšanās, strīdēšanās un ņemšanās,» sacīja ZZS līderis.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Gatis Truksnis, Jūrmala, Jūrmalas dome, koalīcija, opozīcija, pašvaldību vēlēšanas, vēlēšanas, Vienotība, Zaļo un zemnieku savienība, ZZS Jūrmala

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats