23. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Georgs, Jurģis, Juris
Sākuma lapa » Sabiedrība » Centrāltirgū zemeņu laiks
Centrāltirgū zemeņu laiks
Autors: NRA.lv / 13. jūnijs 2013, 9:50
Apetīti rosinoša smaržu buķete un dārzeņu, ogu un augļu krāsainība – tās ir pirmās domas, kas iešaujas prātā, ieejot Rīgas Centrāltirgū. Šobrīd tur visaktīvāk norit zemeņu un ķiršu tirdzniecība. Protams, netrūkst arī citu veselīgu un vitamīniem bagātu produktu ģimenes galdam.


Patlaban Centrāltirgus atklātajā laukumā vai ikkatru trešo tirdzniecības stendu rotā zemeņu pārbagātība. Šo gardo našķi var iegādāties, sākot no Ls 1,20 kilogramā, tās gan ir ieceļojušas no Polijas vai Grieķijas. Bet pašmāju zemenes šobrīd maksā virs diviem latiem kilogramā – no 2,20 līdz 5 latiem. Rīgas Centrāltirgus placī gana liels ir arī ķiršu piedāvājums – saldo ogu cena svārstās no Ls 2,30 līdz Ls 3,95 kilogramā. Pamazām tirdzniecībā paradās arī jaunie kartupeļi – viens kilograms maksā no 1 līdz 1,50 latiem. Rīgas Centrāltirgū ir iespējams iegādāties arī visas nepieciešamās sastāvdaļas, lai mājās varētu pagatavot daudzveidīgus vasaras salātus, ko baudīt kopā ar jaunajiem kartupeļiem, piemēram, tomātus iespējams iegādāties par 0,90 līdz 1,50 latiem kilogramā, gurķus – no Ls 0,75 līdz Ls 1, sīpoli maksā vienu latu, burkānu cena ir robežās no Ls 0,25 līdz Ls 0,70, kabaču – vidēji Ls 1,40, kāpostu – no Ls 0,90 līdz Ls 1,20, sarkanās bietes maksā aptuveni Ls 0,40, ziedkāposti – vidēji Ls 1,50 kilogramā, redīsi – Ls 0,20. Salātu garšu noteikti paspilgtinās dažādi zaļumi. Piemēram, lociņi maksā aptuveni 20 santīmus, dilles no 20 līdz 40 santīmiem.

Bet kā saldais ēdiens pēc sātīgas maltītes varētu būt rabarberu plātsmaize, ko iespējams ātri un viegli pagatavot. Rabarberi ir vieni no pirmajiem dārzā iegūstamajiem vitamīniem, un maiju uzskata par īsto rabarberu laiku. Tos baudīt var tikai līdz Jāņiem. Rabarberu cena Rīgas Centrāltirgū ir 80 un 90 santīmu kilogramā.

Jāpiebilst, ka (līdzīgi kā pērn) arī šogad līdz pat rudenim turpināsim rubriku un katru ceturtdienu informēsim savus lasītājus par jaunāko piedāvājumu un cenu izmaiņām Eiropas lielākajā tirgus placī – Rīgas Centrāltirgū.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: centrāltirgus, Latvijas zemenes, tirgus, zemenes, zemeņu cena

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats