25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Viņķele kategoriski noraida ziņu, ka pensiju indeksāciju var ietekmēt eiro ieviešana
Viņķele kategoriski noraida ziņu, ka pensiju indeksāciju var ietekmēt eiro ieviešana
Autors: Apollo.lv / 12. jūnijs 2013, 15:20
Labklājības ministre Ilze Viņķele (V) kategoriski noraida ziņu, ka šoruden plānoto pensiju indeksācija varētu būt atkarīga no eiro ieviešanas procesa, portālam «Apollo» pavēstīja ministres pārstāve Marta Krivade.



Viņķele atgādina, ka Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (V), pieņemot pensionāru parakstus par pensiju indeksācijas atsākšanu šogad, apliecināja gatavību nepieciešamos grozījumus likumos virzīt pēc iespējas ātrāk. Diemžēl Saeimas Sociālo un darba lietu komisija savā šodienas sēdē nav ņēmusi vērā Saeimas priekšsēdētājas izpratni par situācijas nopietnību, vilcinoties virzīt tālāk iesniegtos likuma grozījumus.  

Labklājības ministrija šodien pusotru mēnesi agrāk nekā tai bija uzdots, Saeimas rīcībā ir nodevusi grozījumus likumos, kas ļautu atsākt mazo pensiju indeksāciju jau šī gada septembrī. Saeimai tagad ir jāpieņem gala lēmums, rēķinoties, ka jebkurā indeksācijas gadījumā šoruden Valsts sociālās apdrošināšanas sistēmā (VSAS) ir jāveic tehniskas izmaiņas, kas prasa laiku.

«Mēs lūdzam ņemt vērā, ka VSAS ir viena no stratēģiski svarīgākajām valsts datu sistēmām un paralēli tajā tiek īstenotas izmaiņas, kas saistītas ar pāreju uz eiro. Jebkādas izmaiņas prasa gan laika, gan finanšu resursus. Taču es kategoriski noliedzu medijos izskanējušo ziņu, ka indeksācija ir atkarīga no eiro ieviešanas. Tā ir atkarīga no Saeimas spējas operatīvi pieņemt iesniegtos likumu grozījumus,» uzsver ministre.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: eiro, eiro ieviešana eiro zona, Ilze Viņķele, labklājības ministre, Labklājības ministrija, pensijas, pensiju indeksācija, pensionāri

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats