18. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Jadviga, Laura
Sākuma lapa » Sabiedrība » Koalīcijā nav vienprātības par sabiedrisko mediju
Koalīcijā nav vienprātības par sabiedrisko mediju
Autors: Aisma Orupe / NRA.lv / 11. jūnijs 2013, 12:01
Latvijas sabiedriskā medija (LSM) koncepcijas pieņemšana joprojām nesokas. Nacionālās elektroniskās plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdis Ainārs Dimants gan tic, ka, par spīti vairāku partiju politiķu iebildumiem, dokuments varētu tikt pieņemts jau šodien, norādot, ka konceptuāli apvienotā medija izveidi atbalstot visi politiskie spēki.


NEPLP pārstāvji vakar tikās ar Nacionālās apvienības frakciju, kas pirms pāris nedēļām valdības sēdē nobremzēja dokumenta pieņemšanu. Vispirms notika tikšanās ar tieslietu ministru Jāni Bordānu, kas, kā uzsvēra A. Dimants, devis ministrijas saskaņojumu. Taču NEPLP nav izdevies gaisināt VL!-TB/LNNK politiķu šaubas par riskiem un radīt pārliecību par viedokļu daudzveidības nodrošināšanu LSM, tāpēc nav zināms, vai viņi atbalstīs koncepciju.

NEPLP vadītājs uzsvēra, ka viņam neesot skaidri arī Reformu partijas uzstādījumi: ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts šo dokumentu atbalstot, bet izglītības ministrs Vjačeslavs Dombrovskis – ne. Arī daļa Vienotības politiķu izteikuši šaubas par koncepciju. NEPLP gan jau vairākkārt esot uzsvērusi, ka jaunajā LSM liela vieta būs atvēlēta tieši kultūrai, izglītībai, bērniem un jauniešiem, kā arī ziņām un analītiskajiem raidījumiem. Tomēr, kā norādīja A. Dimants, zināmi riski saistībā ar LSM izveidi pastāv, taču tos ir iespējams novērst. Viņš uzskata, ka viens no tiem ir sabiedriskā medija padomes izveide, – tās uzdevums būs uzraudzīt LSM darbību. Tās locekļi tiks izvēlēti konkursa kārtībā un būs maksimāli neatkarīgi no politiķu ietekmes. A. Dimants arī noliedza, ka Nacionālajai apvienībai varētu būt bijusi vienošanās ar LR vadību par koncepcijas bremzēšanu. Viņam šādas informācijas neesot. «Esam vienoti ar LR, ka šīs koncepcijas īstenošana ir atkarīga no kopējā finansējuma,» uzsvēra

A. Dimants, piebilstot – pozitīvi ir tas, ka nacionālajā attīstības plānā LSM jau šobrīd paredzēti 12 miljoni latu un Finanšu ministrija pret to neiebilstot. Runa esot par papildu 2,3 miljoniem nākamajā gadā un 20 000 latu šogad. Šajā summā gan nav ieplānota algu palielināšana (tāda doma gan bijusi) ne LR, ne LTV darbiniekiem. Bet to esot iespējams izdarīt, palielinot oriģinālsatura apjomu. Tāpat nācies atteikties no ieceres pilnībā atjaunot LTV ēkas Zaķusalā. Šobrīd tiek plānota tikai pirmā stāva atjaunošana – tur tiktu izveidotas studijas arī LR. Par līdzšinējās LR ēkas Doma laukumā izmantošanu esot dažādi risinājumi – viens no tiem, kas apspriests, tiekoties ar kultūras ministri Žanetu Jaunzemi- Grendi, par nama nodošanu Kultūras ministrijas vajadzībām, saglabājot tur tehnisko aprīkojumu. Turklāt tikusi apspriesta arī iespēja izveidot apakšstruktūru, kas nodarbotos ar mediju jautājumiem. NEPLP pārstāvis Gints Miķelsons minēja, ka samazināts arī līdzekļu apjoms darbinieku apmācībai un netiks veidots atsevišķs mācību centrs, bet gan īstenota tikai apmācības programma.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Ainārs Dimants, Daniels Pavļuts, LSM, NEPLP, Vjačeslavs Dombrovskis

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats