19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Tikai ceturtā daļa iedzīvotāju topošo Rīgas domes opozīciju vērtē kā spēcīgu
Tikai ceturtā daļa iedzīvotāju topošo Rīgas domes opozīciju vērtē kā spēcīgu
Autors: NRA.lv / 10. jūnijs 2013, 9:57
Saskaņā ar Pašvaldību vēlēšanu rezultātiem, Rīgas Domē opozīciju ar 21 no kopumā 60 balsīm veidos Vienotība un Nacionālā apvienība "VL! - TB/LNNK". Aptuveni ceturtā daļa (26%) Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem uzskata, ka šī opozīcija būs spēcīga (5% - noteikti jā; 21% - drīzāk jā). Šādu viedokli salīdzinoši biežāk izteikuši studenti un iedzīvotāji ar ienākumiem virs 300 latiem mēnesī uz vienu ģimenes locekli. To atklāj pētījumu aģentūras TNS sadarbībā ar telekompāniju LNT, raidījumu 900 sekundes, jūnija sākumā veiktais pētījums.


Vairāk nekā puse (53%) Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju neuzskata, ka šī būs spēcīga opozīcija (35% - drīzāk nē; 18% - noteikti nē). Salīdzinoši biežāk šādu viedokli izteikuši vīrieši, cittautieši, Rīgas iedzīvotāji, ģimenē galvenokārt citā valodā runājoši, nepilsoņi, iedzīvotāji, kuri ir paši sev darba devēji, kā arī iedzīvotāji ar personīgajiem mēneša ienākumiem virs 300 latiem apmērā.

Piektdaļai (21%) Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju nav konkrēta viedokļa šajā jautājuma. Salīdzinoši biežāk šādu atbildi norādījušas sievietes, pilsētu, Vidzemes un Latgales iedzīvotāji, kā arī aptaujātie ar mēneša ienākumiem līdz 100 latiem uz vienu ģimenes locekli.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: koalīcija, opozīcija, pašvaldību vēlēšanas, Rīga, Rīgas dome, Saskaņas centrs, vēlēšanas

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats