20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Sabiedrība » Zināms, kāpēc no mandātiem domē atteikušies četri deputāti no SC/GKR
Zināms, kāpēc no mandātiem domē atteikušies četri deputāti no SC/GKR
Autors: Apollo.lv / 6. jūnijs 2013, 17:25
Četri no «Saskaņas centra» (SC) un «Gods kalpot Rīgai» (GKR) vienotā saraksta Rīgas domē ievēlētie deputāti noliks savus mandātus, jo izlēmuši par labu darbam departamentā vai izpilddirekcijā, vēsta Latvijas Radio.


Jau iepriekš ziņots, ka darbu domē nesāks Oļegs Burovs, Anatolijs Aleksejenko, Sergejs Hristoļubovs un Dmitrijs Pavlovs.

Saskaņā ar Pašvaldību likuma grozījumiem no 1.jūlija pilsētu un novadu domju deputātiem būs liegts ieņemt amatus pašvaldības izpildvarā.

Rīgas vicemērs un partijas līderis Andris Ameriks neuzskata, ka šāda rīcība būtu vēlētāju uzticības pievilšana.Sarunā Latvijas Radio Ameriks skaidroja: «Es domāju, ka tieši pretēji – ka viņi ar sāpošu sirdi liek mandātus nost, jo likumu prasības, kas ir izvirzītas, ir ļoti stingras. Es teiktu, ka viņi būtu ļoti labi deputāti, tikai šodien, apzinoties komandas darbu, viņi upurē sevi, lai turpinātu strādāt tālāk attiecīgajos departamentos vai izpilddirekcijās. Citos apstākļos – ja rīdzinieki mums būtu ielikuši sliktāku atzīmi – tad viņi būtu ļoti profesionāli opozīcijas deputāti, ja mums būtu tāds liktenis lemts.»

Jau ziņots, ka pašvaldību vēlēšanās 1.jūnijā absolūto vairākumu – 39 vietas – Rīgas domē ieguvis SC un GKR apvienotais saraksts. No Nacionālās apvienības Rīgas domē ievēlēti 12 deputāti, savukārt no «Vienotības» – deviņi.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: deputāti, deputātu mandāts, Gods kalpot Rīgai, pašvaldību vēlēšanas, Saskaņas centrs, SC/GKR, vēlēšanas

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats