26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Sabiedrība » Dīvainības ap vēlēšanu aploksnēm Salaspilī: Cimdars pieļauj trīs versijas
Dīvainības ap vēlēšanu aploksnēm Salaspilī: Cimdars pieļauj trīs versijas
Autors: Apollo.lv / 6. jūnijs 2013, 10:07
Vērtējot gadījumu, kad vēlēšanu iecirknī Salaspilī balsošanas kastē atrastas 50 neapzīmogotas aploksnes, Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētājs Arnis Cimdars atzina - izskatās, ka notikusi rupjas formas balsojumu aizstāšana.


Cimdars intervijā Latvijas Radio ceturtdienas rītā sacīja: «Pēc manas pieredzes izskatās, ka tur [vēlēšanu iecirknī Salaspilī] ir notikusi rupjas formas balsojumu aizstāšana.»

CVK priekšsēdētājs norādīja, ka Salaspils iecirkņa komisija rīkojās atbilstoši likuma normām, aploksnes  neatvēra un iesaiņoja.

Šajā gadījumā, kā norāda Cimdars, pastāv trīs teorētiski varianti - ja tā nav iecirkņa komisijas vaina, tad atliek divi varianti: cilvēks ar iepriekšēju nodomu «kaut kur» dabūjis neapzīmogotas aploksnes, veicis balsu pirkšanu, iedevis cilvēkam, kurš iecirknī izsniegto aploksni aizstājis ar neapzīmogoto aploksni.

Trešais variants pēc Cimdara domām, ir huligānisms, taču par ticamāko viņš atzīst tieši otro gadījumu.

Vaicāts, vai ir zināms, par kuru partiju balsots ar neapzīmogotajām aploksnēm, Cimdars atbildēja noraidoši, norādot, ka materiāli nodoti Drošības policijai.

Jau vēstīts, ka šāda situācija konstatēta 766.vēlēšanu iecirknī Latvijas Universitātes Bioloģijas institūtā Salaspilī.

Vēlēšanu komisija rīkojās atbilstoši noteikumiem un šo aplokšņu saturu neizmantoja vēlēšanu rezultātu noteikšanai, iepriekš aģentūrai LETA norādīja CVK Informācijas nodaļas vadītāja Kristīne Bērziņa.

Iepriekš ziņots, ka vēlēšanu komisija noliedz savu vainu, ka vēlētājiem varētu būt izsniegtas neapzīmogotas aploksnes. Arī Bērziņa jau iepriekš atzina, ka kādam no vēlētājiem vajadzētu pamanīt to, ka saņemta neapzīmogota aploksne, tāpēc šī versija tiek vērtēta kā maz iespējama.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Arnis Cimdars, Centrālā vēlēšanu komisija, pašvaldību vēlēšanas, Salaspils, vēlēšanas

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats