16. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Alfs, Mintauts
Sākuma lapa » Sabiedrība » Pētījums: 69% iedzīvotāju vērtē vardarbību pret bērniem skolās kā būtisku problēmu Latvijā
Pētījums: 69% iedzīvotāju vērtē vardarbību pret bērniem skolās kā būtisku problēmu Latvijā
Autors: NRA.lv / 3. jūnijs 2013, 11:01
Absolūtais vairākums (81%) Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem apgalvo, ka nedz viņi, nedz viņu ģimenes locekļi nav saskārušies ar vardarbību pret bērniem skolā (25% - drīzāk nē; 56% - noteikti nē). Šādu atbildi biežāk norādījuši Rīgas iedzīvotāji, skolēni un studenti, kā arī iedzīvotāji ar ģimenes mēneša ienākumiem uz vienu ģimenes locekli virs 301 lata. To atklāj pētījumu aģentūras TNS sadarbībā ar telekompāniju LNT, raidījumu 900 sekundes, maija beigās veiktais pētījums.



Tomēr 16% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem norādījuši, ka viņi vai viņu ģimenes locekļi pēdējā gada laikā ir saskārušies ar vardarbību pret bērniem skolā (7% - noteikti jā; 9% - drīzāk jā). Šādu atbildi salīdzinoši biežāk snieguši iedzīvotāji ar salīdzinoši zemākiem ģimenes un personīgajiem mēneša ienākumiem.

3% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

Lielākā daļa (69%) Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem uzskata, ka vardarbība pret bērniem skolās ir būtiska problēma Latvijā (28% - noteikti jā; 41% - drīzāk jā). Šādu viedokli biežāk norādījuši latvieši, Vidzemes reģiona iedzīvotāji un ģimenē galvenokārt latviski runājošie iedzīvotāji.

Gandrīz ceturtā daļa (23%) Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem norādījuši, ka, viņuprāt, vardarbība pret bērniem skolās nav būtiska problēma Latvijā (19% - drīzāk nē; 4% - noteikti nē). Šādu viedokli biežāk norādījuši ģimenē galvenokārt citā valodā runājošie.

8% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: pētījums, vardarbība, vardarbība skolā

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats