25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Zatlers: Rīgā šīs bija ļoti etniskas vēlēšanas
Zatlers: Rīgā šīs bija ļoti etniskas vēlēšanas
Autors: Apollo.lv / 2. jūnijs 2013, 21:18
Bijušais Valsts prezidents un Reformu partijas līderis Valdis Zatlers nepiekrīt vēlēšanās uzvarējušās politiskās apvienības «Saskaņas centrs» (SC) mēra amata kandidātam Nilam Ušakovam, ka Rīgā pirmo reizi notikušas neetniskas vēlēšanas.


«Šīs bija ļoti etniskas vēlēšanas Rīgā. Te es nepiekrītu Ušakovam, par to liecina vēlēšanu rezultāti. Šim pretnostatījumam mēs [Reformu partija] esam pa vidu. Tāpēc mēs Rīgā zaudējām,» sarunā TV3 raidījumā «Nekā personīga» sacīja Zatlers.

Kopumā Reformas partijas startu vēlēšanās Zatlers vērtēja kā nesliktu, jo partija ir jauna, turklāt tai nebija tādu politikas «smagsvaru» kā «Vienotībai» vai SC.

Par partijas nākotni Zatlers ir optimistiski nosakņots, turklāt viņš neparedz būtiskas izmaiņas partijā tieši pēc šīm vēlēšanām.

Kā sestdien tulīt pēc vēlēšanu iecirkņu slēgšanas aģentūrai LETA sacīja Ušakovs, pašvaldību vēlēšanās pirmo reizi kopš 1991.gadā Latvijas un Rīgas vēsturē ir noticis izteikti neetnisks balsojums, jo ļoti izteikti redzams, ka gan rīdzinieki-latvieši, gan nelatvieši balsoja par vienu politisko sarakstu - SC/GKR.

Šo Ušakovs vērtēja kā «vēsturisku notikumu», kas arī ir «milzīga atbildība un liels izaicinājums» nākamajiem četriem gadiem šī saraksta pārstāvjiem.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: pašvaldību vēlēšanas, Reformu partija, Valdis Zatlers

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats