19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Bijušajai Rīgas domes amatpersonai Ārijai Stabiņai uzrāda apsūdzības
Bijušajai Rīgas domes amatpersonai Ārijai Stabiņai uzrāda apsūdzības
Autors: Kate Namniece, BIZNESS.LV / 31. maijs 2013, 17:00
Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokurors piektdien cēlis apsūdzību bijušajai Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta Dzīvokļu pārvaldes priekšniecei Ārijai Stabiņai, medijus informēja Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Aiga Šēnberga.


Pēc viņas teiktā, Stabiņa tiek saukta pie kriminālatbildības pēc četriem Krimināllikuma (KL) pantiem - par kukuļu pieņemšanu pēc KL 320.panta 1.daļas, par dokumentu viltošanas organizēšanu pēc KL 275.panta 2.daļas un 20.panta 2.daļas, par dienesta viltojumu mantkārīgā nolūkā pēc KL 327.panta 2.daļas, kā arī par nepatiesu ziņu norādīšanu valsts amatpersonas deklarācijā pēc KL 219.panta 2.daļas.

Korupcija un novēršanas apkarošanas biroja  (KNAB) izmeklētāji Stabiņu iepriekš rosināja saukt pie kriminālatbildības pēc KL pieciem pantiem.

Kā noskaidrojuši KNAB izmeklētāji, ir pamats uzskatīts, ka Stabiņa, izmantojot starpniekus, iespējams ilgstoši pieņēmusi kukuļus saistībā ar iesniegumu izskatīšanas organizēšanu un lēmumu pieņemšanu par pašvaldības dzīvokļu beztermiņa īres tiesību piešķiršanu. 




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Ārija Stabiņa, kriminālatbildība, Krimināllikums, Rīgas dome

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats