29. marts, Piektdiena
Vārda dienas: Agija, Aldonis
Sākuma lapa » Sabiedrība » Tiesa apmierina Lemberga prasību par Sprūdža rīkojumu
Tiesa apmierina Lemberga prasību par Sprūdža rīkojumu
Autors: Anete Jansone, BIZNESS.LV / 29. maijs 2013, 17:04
Administratīvā rajona tiesa Liepājā trešdien pilnībā apmierināja Aivara Lemberga prasību atcelt rīkojumu par viņa atstādināšanu no Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja amata pienākumu pildīšanas, ko bija izdevis vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs, trešdien vēsta plašsaziņas līdzekļi.


Tādējādi, ar tiesas lēmumu, Sprūdža rīkojums ir atceļams ar tā izdošanas dienu.
Pērn, 23.oktobrī, oficiālajā Latvijas laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" tika publicēts Sprūdža rīkojums par Lemberga atstādināšanu no Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja amata pienākumu pildīšanas. Kā norādīts rīkojumā, atbilstoši likuma "Par pašvaldībām" 93.panta pirmajai daļai ministrs atstādina Lembergu no pienākumu pildīšanas par vairākiem pieļautajiem normatīvo aktu pārkāpumiem.

Savukārt Lembergs novembra vidū bija pārsūdzējis Sprūdža rīkojumu par viņa atstādināšanu. Lemberga pieteikumu tiesa pieņēma un ierosināja administratīvo lietu.

Arī Ventspils pilsētas dome pagājušā gada 13.decembra ārkārtas sēdē atkārtoti konstatēja, ka "Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij") savu amatu nav zaudējis un joprojām atrodas šajā amatā, kā arī pilnā apjomā realizē savas kā Ventspils pilsētas pašvaldības valdošās koalīcijas politiskā vadītāja politiskās tiesības", piemēram, tikties ar vēlētājiem, paust tiem savu politiķa viedokli, gatavoties pašvaldību vēlēšanām. 





Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Administratīvā tiesa, Aivars Lembergs, Edmunds Sprūdžs, tiesa, Ventspils, Ventspils dome

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats