28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » Lūdz pārbaudīt Rīgas namu pārvaldnieks darbinieku ietekmēšanu balsot par SC
Lūdz pārbaudīt Rīgas namu pārvaldnieks darbinieku ietekmēšanu balsot par SC
Autors: Andris Jurkevics / BIZNESS.LV / 29. maijs 2013, 12:32
Partijas "Vienotība" Rīgas domes deputātu frakcija vērsusies ar iesniegumu Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) ar lūgumu pārbaudīt izskanējušās ziņas par “Rīgas namu pārvaldnieks” darbinieku tendenciozo aģitēšanu balsot par Saskaņas centru (SC).



Partijas pārstāve Ieva Graudiņa medijiem pavēstījusi, ka "Vienotības" deputāti uzskata, ka šī rīcība ir mēģinājums ietekmēt vēlēšanu rezultātus ar nepieņemamām un cilvēkus pazemojošām metodēm. "Tas neatbilst demokrātiskas valsts principiem un godīgai vēlēšanu norisei," piebilda Graudiņa.

“Nav pieņemams, ka cilvēkiem tiek izteikti mājieni vai pat draudi pazaudēt darbu, ja tie nebalsos par Saskaņas centru. Ja šī informācija atbilst patiesībai, tas tikai parāda, ko Saskaņas centrs saprot ar demokrātiju un katra indivīda tiesībām izdarīt neatkarīgu izvēli. Ir jāpārbauda un jābūt drošiem, ka šāda, Krievijai tik tuva prakse Latvijas politiskajā kultūrā netiks ievazāta,“ norāda "Vienotības" Rīgas domes deputātu frakcijas vadītājs Olafs Pulks.

Jau vēstīts, ka Sabiedrisko pakalpojumu un transporta arodbiedrība (LAKRS) paudusi bažas par Rīgas domes uzņēmuma "Rīgas namu pārvaldnieks" darbinieku tendenciozo aģitēšanu vēlēšanās balsot par apvienību SC. Arodbiedrība norādījusi, ka uzņēmuma meistariem jāapzvana darbinieki, sarakstos atzīmējot ar "plusiņu", ja darbinieks apsola balsot par Saskaņas centru, savukārt ar "mīnusu", ja - nē. Papildu "plusi" sarakstam tiekot pievienoti, ja tiek apsolīts, ka arī ģimenes locekļi balsos par Ušakova vadīto Saskaņas centru. 




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: aģitācija, aģitēšana, KNAB, Olafs Pulks, Rīgas namu pārvaldnieks, Saskaņas centrs, Vienotības

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats