19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Divus gadus pēc rīkojuma Nr.2 Reformu partija nepaveiktās reformas attaisno ar stipru pretestību
Divus gadus pēc rīkojuma Nr.2 Reformu partija nepaveiktās reformas attaisno ar stipru pretestību
Autors: NRA.lv / 28. maijs 2013, 17:17
Šodien, divus gadus pēc eksprezidenta Valda Zatlera vēsturiskā rīkojuma Nr.2, Reformu partija atzīst: Rīkojums Nr.2 bija tapis brīdī, kad Latvijas politiskā sistēma bija nonākusi strupceļā un bija acīmredzama nepieciešamība pēc izmaiņām. Šīs izmaiņas bija rīkojuma mērķis, tomēr tās sastapās ar stipru pretestību, un visu nepieciešamo nav iespējams īstenot vienā dienā vai valsts attīstībai īsā divu gadu periodā.


"Pēc ārkārtas Saeimas vēlēšanām Latvijas politikā ir ienākuši jauni cilvēki, un jau ir izdarīti darbi, kuri vairāku iepriekšējo gadu laikā bija novilcināti, jo nepietika politiskās drosmes tos virzīt uz priekšu. Te var runāt gan par valsts kapitālsabiedrību pārvaldības likumu, kas 15 gadus tika mētāts kā karsts kartupelis, gan izmaiņām Būvniecības likumā, kā arī gatavība veikt pārmaiņas Latvijas ostu pārvaldībā. Protams, arī darbaspēka nodokļa samazinājums, kas ir būtisks visiem darbadevējiem un darba ņēmējiem," uzsver Edmunds Demiters.

"Divu gadu gada laikā, sastopoties ar stipru pretdarbību, Reformu partijas jaunie politiķi tomēr spējuši iekustināt tādas reformas, kuras līdz šim neviens īsti neuzdrošinājās uzsākt. Rīkojums deva "jaunas asinis" sistēmai, kas bija pamatīgi ierūsējusi. Protams, nav atrisinātas visas problēmas, tomēr ticis dots pamatīgs grūdiens, lai notiktu pārmaiņas uz labo pusi," saka Edmunds Demiters.


Diskusija par rakstu (0) , Edmunds Demiters, Reformu partija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats