25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Deputātu kandidāti pirms vēlēšanām apmainās ar dzēlībām
Deputātu kandidāti pirms vēlēšanām apmainās ar dzēlībām
Autors: Ilze Zālīte / NRA.lv / 28. maijs 2013, 10:46
Nedēļas nogalē gaidāmās pašvaldību vēlēšanas iezīmējušas spilgtu tendenci Latvijas politikas virtuvē – līdztekus pašslavinošām kampaņām, kam partijas tērē ne vienu vien tūkstoti, publiskajā telpā izskan arī oponentiem veltītas antireklāmas, kuru tonis variē no nevainīga humora līdz dzēlīgam sarkasmam.


Viena no politiskajām figūrām, kuras tēls šogad tiek visvairāk kariķēts, ir partijas Vienotība Rīgas mēra amata kandidāte Sarmīte Ēlerte. Nostājusies atklātā opozīcijā šā brīža domes vadītājam Nilam Ušakovam (SC), Vienotības līdere tikusi pieminēta vairākos sarkastiskos materiālos. Interneta resursos ir atrodams videoklips, kurā raganai līdzīgs tipāžs, nespējot izprast Rīgas iedzīvotājiem svarīgas problēmas, aicina palīgā tumsas valdnieku. Savukārt šonedēļ internetā tiek izsmieta S. Ēlertes un premjera Valda Dombrovska aģitācijas skrejlapa, uz kuras redzams abu politiķu kopīgs fotoattēls. Komentējot šo reklāmu, portāls dzeltenais.lv norāda: «Rīgas iedzīvotājiem pastkastītēs savu foto ir iesūtījis jauks pāris no valdošās koalīcijas – Dombrovskis un Ēlerte. Dzird cilvēkus runājam, ka tas nav vienkāršs foto, bet apliecinājums, ka savas attiecības politiķi beidzot ir noformējuši oficiāli. Dzeltenais.lv redakcija sveic jauno pāri, un saucam rūgts!...»

Dzēlīgajam dzeltenās preses komentāram ir zināms racionālais pamatojums. Partijai Vienotība pārmet, ka, nespējot izveidot spēcīgu reģionālo piedāvājumu, daudzās pašvaldībās startējošie pirmie numuri tiek reklamēti pārī ar premjeru Valdi Dombrovski, kurš vēlēšanās nemaz nestartē. Daugavpils vēlētāji tiek uzrunāti ar bukletiem, kuros Sarmīte Ķikuste redzama sēžam kopā ar V. Dombrovski, savukārt Ventspilī startējošā Dace Korna, partijas avīzē uzrunājot potenciālos vēlētājus, kā pirmos argumentus min nevis vietējo politiķu prasmes, bet gan V. Dombrovska faktoru. «Vienotības varēšanu apliecina fakts, ka tās biedri sekmīgi vada Saeimu, Ministru kabinetu, atbildīgi pilda svarīgāko ministru amatus. Ministru prezidents Valdis Dombrovskis ir Latvijas vēsturē bez pārtraukuma visilgāk šo amatu ieņēmušais cilvēks, kas veda un ir izvedis valsti no vissmagākās krīzes,» uzrunu vēlētājiem sāk D. Korna. Tikmēr par Ventspilī startējošajiem politiķiem saraksta līdere vien atzīst: «Daudzi no viņiem ir vēl jauni un mazpazīstami, tāpēc jo vairāk alkst savu varēšanu pierādīt rīcībā.»

Vienotība ir politiskais spēks, kam visvairāk uzmanības pievērsis arī publicists Lato Lapsa. Pagājušās nedēļas nogalē izplatīšanā nonācis PIETIEK! avīzes trešais numurs, kas līdzīgās daļās ir veltīts gan Vienotības, gan Reformu partijas nesmukumiem. Jaunajā avīzē sarkastiskā tonī tiek stāstīts gan par to, kā Valdis Dombrovskis piekrāpa pensionārus pirms iepriekšējām pašvaldību vēlēšanām, gan par to, ka pie vietas Rīgas domē kopā ar Sarmīti Ēlerti vēlas tikt arī «mersedesu Greste», gan arī par to, kā Einars Repše kopā ar Valdi Dombrovski veicināja Latvijas ceļu sagrūšanu.

Jāpiebilst, ka ar dzēlību pret savu politisko oponentu ir vērsies arī Jūrmalas domes deputāts Māris Dzenītis, kurš apspēlē pats savu un bijušā pilsētas mēra Gata Trukšņa uzvārdus. Pie iebrauktuves Jūrmalā, kā arī cituviet pilsētā ir izvietoti vides plakāti, uz kuriem attēlots dzenis un sauklis «Jūrmalas pamatos iemeties Truksnis».


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Nils Ušakovs, Sarmīte Ēlerte, Valdis Dombrovskis

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats