25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Nacionālā aicina drošības iestādes izmeklēt Nepilsoņu kongresa darbību
Nacionālā aicina drošības iestādes izmeklēt Nepilsoņu kongresa darbību
Autors: NRA.lv / 27. maijs 2013, 13:46
Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars iesniedzis Iekšlietu ministrijas Drošības policijai un Satversmes aizsardzības birojam iesniegumu, kurā lūdz pārbaudīt, vai "Nepilsoņu kongresa" organizētās alternatīvās parlamenta vēlēšanas faktiski nav vērstas uz esošo Latvijas valsts vēlēto varas institūciju aizstāšanu un nav uzskatāmas par valsts varas gāšanas organizēšanu.


"Nepilsoņu kongresa" organizētās alternatīvās vēlēšanas sakrīt ar 1.jūnijā notiekošajām pašvaldību vēlēšanām, kas dod pamatu uzskatīt, ka minēto aktivitāšu mērķis ir oficiālajām varas iestādēm konkurējošu pārvaldes struktūru veidošana. Latvijas Republikas Satversmes 2. pants nosaka, ka Latvijas valsts suverēnā vara pieder Latvijas tautai (Latvijas pilsoņu kopumam). Aicinot vēlēt jaunas pārvaldes institūcijas cilvēku kopumam, kas nav Latvijas tauta, iespējams, tiek organizēta valsts iekārtas maiņa, paredzot, ka Latvijas tautai piederošās ekskluzīvās tiesības uz suverēno varu piederēs vēl kādai citai, pilsoņu kopai nepiederošai grupai.

NA lūdz Drošības policiju un Satversmes aizsardzības biroju izvērtēt, vai "Nepilsoņu kongresa" darbība nepārkāpj Krimināllikuma 80. un 80.1 pantus, un nav uzskatāma par valsts pamatu apdraudējumu. NA lūdz uzsākt pārbaudi par minētajiem faktiem, vainīgās personas saukt pie atbildības un aizliegt pretvalstiskas organizācijas darbību.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Drošības policija, Nacionālā apvienība, Nepilsoņu kongress, Raivis Dzintars

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats