24. aprīlis, Trešdiena
Vārda dienas: Nameda, Visvaldis
Sākuma lapa » Sabiedrība » Aptauja: 27% pilsoņu joprojām nav izlēmuši, par ko balsot pašvaldību vēlēšanās
Aptauja: 27% pilsoņu joprojām nav izlēmuši, par ko balsot pašvaldību vēlēšanās
Autors: NRA.lv / 23. maijs 2013, 11:00
Līdz pašvaldību vēlēšanām 1.jūnijā ir palikušas nepilnas divas nedēļas, bet vēl 27% Latvijas balsstiesīgo vecumā no 18 līdz 55 gadiem nav izlēmuši, par kuru partiju balsos pašvaldību vēlēšanās (16% - drīzāk nē; 11% - noteikti nē). Šādu viedokli biežāk pauduši iedzīvotāji, kuri ģimenē pārsvarā runā latviski. To atklāj pētījumu aģentūras TNS sadarbībā ar telekompāniju LNT, raidījumu 900 sekundes, maijā veiktais pētījums.


Vairāk nekā puse (55%) Latvijas ekonomiski aktīvo pilsoņu vecumā no 18 līdz 55 gadiem aptaujas veikšanas brīdī jau bija izlēmuši, par kuru partiju balsos pašvaldību vēlēšanās 1.jūnijā (32% - noteikti jā; 23% - drīzāk jā). Salīdzinoši biežāk par savu balsojumu izlēmuši ir cittautieši, Rīgas iedzīvotāji, ģimenē pārsvarā citā valodā runājošie pilsoņi, pilsoņi ar salīdzinoši augstākiem ikmēneša ienākumiem (virs 301 latiem uz ģimenes locekli).

Desmitā daļa (10%) Latvijas ekonomiski aktīvo pilsoņu vecumā no 18 līdz 55 gadiem nepiedalīsies pašvaldību vēlēšanās 1.jūnijā. 8% aptaujāto nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: aptauja, pašvaldību vēlēšanas, vēlēšanas

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats