20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Sabiedrība » Izmantot pensionārus kā biedu - milzīga politiska kļūda
Izmantot pensionārus kā biedu - milzīga politiska kļūda
Autors: Apollo.lv / 23. maijs 2013, 10:12
Sasaistot pensiju indeksāciju ar  «Liepājas metalurga» (LM) bankrotu, labklājības ministres Ilzes Viņķeles (V) mērķis esot bijis izdarīt spiedienu uz grimstošā uzņēmuma akcionāriem, parādot, cik briesmīgas sociālas sekas var atstāt viņu bezatbildība un nepakļaušanās valdības prasībām.


Politologs Filips Rajevskis cer, ka Viņķeles vakardienas izteikumi, ka situācija «Liepājas metalurgā» varētu ietekmēt pensiju indeksācijas, bijuši vien ārkārtīgi neveiksmīga un netālredzīga retorika.

«Šādā situācijā mēģināt izdarīt uz kādu spiedienu, izmantojot pensionārus kā biedu, es domāju, ka tā ir politiski vislielākā kļūda, kāda var būt, īpaši desmit dienas pirms pašvaldību vēlēšanām. Šādā situācijā vismazāk vajag tracināt to vēlētāju daļu, kas ir aktīvi un disciplinēti,» Latvijas Televīzijas raidījumam «Panorāma» sacīja Rajevskis, piebilstot, ka tas neatstās nekādu iespaidu arī uz LM akcionāriem, jo pirmkārt par to visu atbild valdība.

Jau ziņots, ka Viņķele trešdien intervijā Latvijas Radio norādīja, ka pašreizējā situācijā ir gandrīz pārliecināta, ka pensijas būs iespējams indeksēt, taču vienlaikus atzīmēja, ka daudz kas būt atkarīgs no tā, kādu lēmumu tuvāko desmit dienu laikā pieņems uzņēmuma «Liepājas metalurgs» (LM) lielie akcionāri.

Tas saniknoja Latvijas Pensionāru federāciju (LPF), kuras valde vakar izplatīja paziņojumu medijiem, kurā norādīts, ka «ministres izteikumi liecina par nekompetenci valsts sociālas apdrošināšanas jautājumos», jo izdevumi, kas nepieciešami paredzamajiem bezdarbnieku pabalstiem nevar ietekmēt speciālo pensiju budžetu.

Tāpat LPF norāda, ka Viņķeles izteikumi liecinot par to, ka ministri neuztrauc gandrīz ceturtās daļas valsts iedzīvotāju ārkārtīgi zemais dzīves līmenis, ko nepārprotami apstiprina Eiropas Savienības institūciju apsekojumi

«Pirmo reizi atjaunotās Latvijas neatkarības laikā labklājības nozari vada cilvēks, kas tā vietā, lai rūpētos par labklājības līmeņa paaugstināšanu, nepārtraukti meklē iespējas, lai nerisinātu lielai sabiedrības daļai nozīmīgus jautājumus,» norādīts paziņojumā.

LPF vērsusies pie Saeimas deputātiem un valdības vadītāja Valda Dombrovska (V) ar kategorisku prasību pārtraukt negatīvo attieksmi pret vecākās paaudzes iedzīvotāju problēmām un nekavējošu pasākumu veikšanu, lai uzlabotu pensionāru dzīves līmeni.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Ilze Viņķele, labklājības ministre, Liepājas metalurgs, pensija, pensiju indeksācija, pensionāri

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats