19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Sabiedrība » VK: iestādes atsākušas tērēties
VK: iestādes atsākušas tērēties
Autors: Ilze Šteinfelde / NRA.lv / 22. maijs 2013, 9:53
Ministrijas un to padotības iestādes pagājušajā gadā nelietderīgi tērējušas valsts budžeta līdzekļus dažādu lietu iegādei, kā arī rīkojušas izklaides pasākumus darbiniekiem, tērējot tam nodokļu maksātāju naudu, revīzijā secinājusi Valsts kontrole.


Valsts kontroles padomes locekle Marita Salgrāve skaidroja: revīziju laikā iegūtie fakti liecinot, ka krīze valsts pārvaldē noteikti ir beigusies, jo pērn valsts iestādes naudu tērējušas par tādām lietām un pakalpojumiem, ko iepriekš nav atļāvušās, piemēram, trīs ministrijas ir iepirkušas nesamērīgi dārgus mobilos telefonus, planšetdatorus un portatīvos datorus.

«Mēs domājam, ka 550 latu par mobilo telefonu ministrijas darbiniekam ir nesamērīgi liela cena, jo īpaši ņemot vērā, ka tā ir nodokļu maksātāju nauda,» uzsvēra M. Salgrāve. Pēc viņas teiktā, dārgos mobilos telefonus iegādājušās Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, Ekonomikas ministrija un Zemkopības ministrija. Vienlaikus M. Salgrāve atzina – tas gan nenozīmējot, ka citas iestādes nav rīkojušās līdzīgi, jo šie gadījumi atklājušies, veicot pārbaudes izlases kārtībā.

Valsts kontroles padomes loceklis Aivars Ērglis saskatījis līdzības ar zemeņu kūkas laikiem, jo ministrijas rīkojušas dažādus pasākumus darbiniekiem, kur par budžeta līdzekļiem tiek nodrošināta kārumu iegāde un pasākumu vadītāja algošana. Piemēram, Valsts meža dienests saviem darbiniekiem uzsaucis kūkas vairāk nekā 2000 latu vērtībā, bet Valsts zemes dienests rīkojis pasākumu darbiniekiem, algojot pasākuma vadītāju un nodrošinot uzkodas kopumā par 5273 latiem.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Ekonomikas ministrija, lieli tēriņi, Marita Salgrāve, tēriņi, valsts iestādes, Valsts kontrole, Zemkopības ministrija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats