20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Sabiedrība » Pazudusi Jūrmalas mēra amata ķēde; deputātam ir aizdomas
Pazudusi Jūrmalas mēra amata ķēde; deputātam ir aizdomas
Autors: www.apollo.lv / 20. maijs 2013, 17:14
Jūrmalas domes deputātam Mārim Dzenītim («Reģionu alianse») ir aizdomas, ka pazudusi 3000 latu vērtā mēra amata ķēde, viņaprāt tās pazušanā vainojams iepriekšējais Jūrmalas mērs Gatis Truksnis.


Jūrmalas pilsētas domes nolikums par Jūrmalas pilsēta domes priekšsēdētāja amata zīmi un tās pielietojumu paredz, ka mēram amata ķēdi ir jāvalkā Jūrmalas pilsētas svētku svinībās un pilsētai nozīmīgos pasākumos, tomēr Jūrmalas kūrortsezonas atklāšanas pasākumā 18.maijā Jūrmalas domes priekšsēdētājs Juris Visockis pilsētniekus sveicis bez šīs amata zīmes. Dzenītim ir aizdomas, ka skandalozā ķēde ir pazudusi līdz ar Trukšņa atstādināšanu.

Dzenītis esot interesējies, kādēļ Visockis jūrmalniekus sveica, nerotājies ar šo amata zīmi, un uzzinājis, ka ķēdes Jūrmalas domē vairs nav. «Pārbaudījām seifu, bet nekā,» paziņojumā presei pauž Dzenītis.

Dzenītis apgalvo, ka šobrīd Jūrmalas domes vadība apsver iespēju vērsties tiesībsargājošajās instancēs par varas simbola pazušanu.

3000 latu vērtā Jūrmalas mēra amata ķēde tika izgatavota 2012.gadā pēc toreizējā Jūrmalas domes priekšsēdētāja Gata Trukšņa pasūtījuma. Ķēde izgatavota no 925.proves sudraba, apzeltīta ar 999.proves zeltu. Amata zīmes izmaksas bija 3000 latu.

Dzenītis atgādina, ka domes nolikums paredz, ka Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs tiesības nēsāt amata zīmi iegūst uz Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētāja amata pilnvaru laiku un tās ir tikai amata pienākumu pildīšanas laikā. «Tas nozīmē, ka ne Gatim Truksnim, ne arī kādam citam domes priekšsēdētājam pilnvaru termiņa beigās nav tiesību šo ķēdi piesavināties, pat arī tad nē, ja par saviem līdzekļiem līdzdarbojies šādas ķēdes izgatavošanā,» norāda Dzenītis.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: amata ķēde, Gatis Truksnis, Jūrmala, Jūrmalas mērs, Māris Dzenītis, zādzība

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats