18. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Jadviga, Laura
Sākuma lapa » Sabiedrība » Reinbahs vēršas tiesā pret LTV par apmelojošu sižetu
Reinbahs vēršas tiesā pret LTV par apmelojošu sižetu
Autors: Apollo.lv / 20. maijs 2013, 16:47
Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora biroja vadītājs Vitālijs Reinbahs nolēmis vērsties tiesā pret Latvijas Televīziju (LTV) par viņaprāt nepatieso un apmelojošo sižetu.


Rīgas domes Satiksmes departamenta šodien izplatītajā preses paziņojumā teikts, ka LTV sižetā bija izteikts apgalvojums par mikroautobusu pārvadājumiem: «Tiem, kas nemaksā, piemērotas sankcijas. No astoņām firmām, kas šajā tirgū darbojas, visticamāk, aptuveni puse prasītos kukuļus arī devusi. Savukārt pret tiem uzņēmumiem, kuri atteikušies maksāt minēto iemaksu, Satiksmes departaments piemērojis dažādas sankcijas neadekvātu sodu veidā.»

Šis apgalvojums ir pilnīgi meli. Sodi un sankcijas vienlīdz stingri piemērotas gan firmām, kuru darbinieki ir ziedojuši arodbiedrībai, gan pārējām, un par to televīzijas žurnālistiem bija iespēja pārlecināties, pieprasot attiecīgu informāciju, norāda Reinbahs.

Vēl vairāk - ja ņem vērā pat maksimālos sodus, kādus Kontroles dienests varētu piemērot pārvadātājiem, šīs summas ir daudz mazākas par tām, kuras, kā apgalvo LTV raidījums «Panorāma», esot pieprasīts maksāt kukuļos.

Reinbahs norāda ,ka maršruta mikroautobusu pārvadājumus veica astoņas firmas, kam kopā ir 240 mašīnas. Mazākais izrakstītais sods vienam uzņēmumam mēnesī ir 180 lati, bet lielākais - 740 lati. Piemēram, ja pieņem, ka puse pārvadātāju, kā apgalvots sižetā, maksājuši kukuļos 50 latu «par vienu mašīnu», bet otra puse to nav darījusi, kā «atriebību» saņemot maksimālus sodus, tad iznāk, ka «kukuļdevējiem» būtu nācies mēnesī maksāt 6720 latu, bet tiem, kuri kukuļus nedod, sodos nāktos nomaksāt 2960 latu, skaidro Reinbahs.

Reinbahs noraida arī LTV sižeta apgalvojumu, ka «Rīgas domes Satiksmes departamenta amatpersona par labvēlīgu lēmumu pieņemšanu saistībā ar pasažieru pārvadājumiem Rīgas pilsētā pieprasījusi kukuli, proti, veikt regulārus maksājumus arodbiedrībai. Pretī solīts labvēlīgs lēmums «Rīgas satiksmes» konkursā par mikroautobusu pakalpojumu nodrošināšanu».

Reinbahs atgādina, ka  konkursā par maršruta mikroautobusu pakalpojumu nodrošināšanu pieteicās tikai divi pretendenti - «Rīgas mikroautobusu satiksme» un apvienība, kurā bija pārstāvēti trīs no līdzšinējiem pārvadātājiem. Turklāt šī apvienība neiesniedza visus prasītos dokumentus, un faktiski pati sevi izslēdza no piedalīšanās konkursā.

Reinbahs arī norāda, ka viņš nav piedalījies konkursa komisijas darbā. Pārbaudes par konkursa norises likumību veicis gan Iepirkumu uzraudzības birojs, gan KNAB, un šīs institūcijas konkursā nav saskatījušas nekādus pārkāpumus.

Reinbahs atzīst, ka ticis izjautāts KNAB, taču viņš ir parakstījies par informācijas neizpaušanu. Taču konkrētos apgalvojumus, kas izplatīti LTV, Reinbahs saista ar pašvaldību vēlēšanu tuvumu: «Ja ilgstoši tikuši izspiesti kukuļi, kāpēc «cietušie» ar šādiem paziņojumiem nākuši klajā tieši tagad?» jautā Reinbahs.

Jau ziņots, ka aizdomās par kukuļa pieprasīšanu tiek turēts bijušais Latvijas Apvienoto biedru arodbiedrības (LABA) vadītājs, pašreizējais Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora biroja vadītājs Vitālijs Reinbahs, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: konkurss, kukulis, kukuļošana, LTV, mikriņi, Mikroautobusi, Rīgas dome, Rīgas domes Satiksmes departaments, Satiksmes departaments, Vitālijs Reinbahs

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats