23. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Georgs, Jurģis, Juris
Sākuma lapa » Sabiedrība » Kūlas ugunsgrēku dzēšanai tikai degvielā iztērēti 22 tūkstoši latu
Kūlas ugunsgrēku dzēšanai tikai degvielā iztērēti 22 tūkstoši latu
Autors: NRA.lv / 15. maijs 2013, 14:35
Šogad Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, lai tikai nokļūtu līdz kūlas ugunsgrēku vietām, ir iztērējis degvielas iegādei 22 500 latus. Tā kā kūla deg nesakoptos laukos, tad arī ceļi nereti ir neizbraucami, tādēļ, lai piekļūtu tuvāk notikuma vietai, tiek bojāta arī dārgā ugunsdzēsēju tehnika. Šogad tieši kūlas ugunsgrēkos ir bojātas sešas automašīnas, kuru remonts nav lēts.


Vakar Latvijā tika reģistrēti 11 kūlas ugunsgrēki. Lielākais no tiem bija Ventspils novada Vārves pagastā, kur dega kūla 10 ha platībā. Vējš bija brāzmains un degošā kūla strauji izplatījās uz dzīvojamās mājas pusi. Dzēšanas darbos tika iesaistīta vēl papildus tehnika un kopumā strādāja četras autocisternas. Šajā laikā NBS Gaisa spēku helikopters atgriezās no mācībām un, redzot plašo ugunsgrēku, iesaistījās tā dzēšanā. Šim helikopteram ir speciālais ugunsdzēšanas aprīkojums. Kopīgiem spēkiem ugunsgrēks veiksmīgi tika nodzēsts, dzīvojamās ēkas necieta.

Šogad ir bijuši vairāki kūlas ugunsgrēki, gan Kurzemes, gan Rīgas reģionos, kad degšanas platības bija tik lielas un tika nopietni apdraudētas ēkas un mežs, ka kūlas ugunsgrēku dzēšanai tika izsludināts paaugstinātais ugunsgrēka rangs, kas nozīmē, ka notikuma vietā ieradās liels skaits ugunsdzēsēju tehnikas un strādāja daudz ugunsdzēsēju glābēju. Šogad lielākais kūlas ugunsgrēks bija 9.maijā Bolderājā, kad izdega 170 ha zemes un uguns liesmas nopostīja 30 dārza mājiņas, ugunsgrēkā cieta arī divi cilvēki. Toreiz notikuma vietā ieradās 10 autocisternas, strādāja 50 ugunsdzēsēji.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: degviela, kūla, kūlas ugunsgrēks, NBS, ugunsdzēsēji, ugunsgrēks, VUGD

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats