28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » SC aicina prezidentu neizsludināt grozījumus Pilsonības likumā
SC aicina prezidentu neizsludināt grozījumus Pilsonības likumā
Autors: www.apollo.lv / 14. maijs 2013, 16:32
Politisko partiju apvienības «Saskaņas centrs» (SC) deputāti otrdien lūguši Valsts prezidentu Andri Bērziņu neizsludināt grozījumus Pilsonības likumā un nodot tos Saeimai otrreizējai caurskatīšanai, portālam «Apollo» pavēstīja SC.


Valsts vadītājam adresētajā vēstulē SC deputāti norāda, ka tiesības uz dubultpilsonību iegūst ne visi Latvijas pilsoņi. To valstu sarakstā, kuru pilsonība var pastāvēt kopā ar Latvijas pilsonību, iekļautas tikai Eiropas Savienības dalībvalstis, Eiropas brīvās tirdzniecības asociācijas valstis, NATO, kā arī Austrālija, Jaunzēlande un Brazīlija un valstis, ar kurām Latvija noslēgusi līgumu par dubultpilsonību. Sarakstā nav iekļauta Krievijas Federācija un citas NVS valstis, kā arī Izraēla.

«Mēs esam pārliecināti, ka Latvijas valsts, sadalot pasaules valstis «pareizajās» un «nepareizajās», sašķiro un diskriminē savus pilsoņus,» norāda deputāts Valērijs Agešins. «Šāda selektīva pieeja neved uz likumprojektam izvirzīto mērķi - nodrošināt Latvijas pilsoņu kopuma saglabāšanu. Gluži pretēji, likumprojekts neļauj tūkstošiem Latvijas pilsoņu un viņu pēctečiem saglabāt saikni ar valsti, faktiski atgrūž viņus no valsts. Mēs arī uzskatām, ka grozījumi nonāk pretrunā ar spēkā esošā Pilsonības likuma 4. pantu, kur teikts, ka Latvijas pilsoņi ir vienlīdzīgi savās tiesībās un pienākumos. Tāpēc mēs lūdzam prezidentu neizsludināt likumu, nodot to Saeimai otrreizējai caurskatīšanai - parlamentam ir jāstrādā pie kļūdu novēršanas, lai pilsoņi savās tiesībās un pienākumos būtu patiešām vienlīdzīgi.»



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Andris Bērziņš, dubultpilsonība, Pilsonības likums, prezidents, Saskaņas centrs

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats