18. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Jadviga, Laura
Sākuma lapa » Sabiedrība » Viņķele par PB pētījumu: Tāda mēroga darbs Latvijā veikts pirmo reizi
Viņķele par PB pētījumu: Tāda mēroga darbs Latvijā veikts pirmo reizi
Autors: Apollo.lv / 13. maijs 2013, 14:40
Pasaules Bankas (PB) pārstāvji trešdien Labklājības ministrijai (LM) nodos zinātnisko pētījumu «Latvija: kurš ir bezdarbnieks, ekonomiski neaktīvais un trūcīgais?». Tiek solīts, ka PB jau trešdien preses konferencē iepazīstinās ar svarīgākajiem pētījuma secinājumiem.


Kā portālam «Apollo» pavēstīja labklājības ministres Ilzes Viņķeles pārstāve Marta Krivade, preses konferencē piedalīsies labklājības ministre un PB Polijas un Baltijas valstu reģionālais direktors Havjers Deviktors.

Ieskatu zinātniskā pētījuma saturā prezentēs PB vecākā ekonomiste Emīlija Sinota, bet LM valsts sekretāre Ieva Jaunzeme klātesošos iepazīstinās ar šogad ministrijā izstrādātajām iniciatīvām 2014.gada budžeta projektam, kuras tagad būs jāvērtē arī pētījuma kontekstā.

«Tāda mēroga pētījums, kurā gandrīz gada garumā analizēti Latvijas ilgstošā bezdarba iemesli, nabadzības un nevienlīdzības tendences ekonomiskās un sociālās krīzes periodā, pabalstu un darbaspēka nodokļu mijiedarbība un pašlaik īstenotie atbalsta pasākumi, Latvijā veikts pirmo reizi. Šobrīd, kad valstī saskaramies ar demogrāfiskiem un nodarbinātības izaicinājumiem, ir ļoti svarīgi, lai izšķiroši lēmumi netiktu balstīti uz pieņēmumiem, bet ekspertu atzinumiem,» norāda Viņķele.

Savukārt 3. jūnijā tiks rīkota plaša konference par pētījuma rezultātiem, kuru atklās ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V), labklājības ministre un Eiropas Savienības Nodarbinātības, sociālo lietu un iekļautības komisārs Lāslo Andors.

Visas dienas garumā auditoriju ar prezentācijām par aktuālajām tēmām iepazīstinās eksperti no Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas, PB, OECD (Organisation for Economic Co-operation and Development) un Eiropas Komisijas.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: bezdarbnieki, bezdarbs, Ilze Viņķele, labklājības ministre, Labklājības ministrija, Pasaules banka, pētījums

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats