28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » Viena partija reklāmām iztērējusi 89% atļauto līdzekļu
Viena partija reklāmām iztērējusi 89% atļauto līdzekļu
Autors: www.apollo.lv / 13. maijs 2013, 13:20
Trīs nedēļas pirms pašvaldību vēlēšanām, apkopojot politisko partiju un mediju sniegto informāciju, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nav konstatējis, kāda no 47 politiskajām partijām un to apvienībām jau būtu pārsniegusi likumā noteikto pieļaujamo priekšvēlēšanu izdevumu apmēru konkrētiem vēlēšanu kampaņas izdevumiem, liecina KNAB publiskotā informācija.


Saskaņā ar KNAB rīcībā esošo informāciju, apkopojot 853 paziņojumus par priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošanu televīzijā, radio, preses izdevumos, internetā, telpās un publiskās vietās, kā labdarības pasākumu finansēšanu un sponsorēšanu, KNAB ir secinājis, ka līdz šā gada 10.maijam vairāk nekā pusi no atļautā izdevumu apmēra ir iztērējuši astoņi politiskie spēki: viena politisko partiju apvienība ir sasniegusi 89%, trīs politiskie spēki pārsnieguši 70%, divas partijas – 60% un divas partijas – 50% no atļautā apmēra.

27 politiskie spēki priekšvēlēšanu aģitācijas izdevumiem iztērējuši mazāk par 50%, savukārt 12 politiskie spēki nav iztērējuši finanšu līdzekļus politiskās reklāmas izvietošanai, labdarībai un sponsorēšanai.

Tāpat KNAB nav konstatējis, ka līdz šā gada 10.maijam kāda ar politiskajām partijām un to apvienībām nesaistīta persona būtu pārsniegusi tai noteikto priekšvēlēšanu aģitācijas izdevumu apmēra ierobežojumu – 3000 latu.

Piecas personas politiskās reklāmas izvietošanai, pasta pakalpojumu izmantošanai, labdarībai un sponsorēšanai ir izlietojuši vairāk nekā 2 900 latu.

Kopumā KNAB saņēmis paziņojumus par 25 tā dēvēto trešo personu veikto aģitāciju, taču KNAB vēl atsevišķi vērtēs šo personu veiktās aģitācijas saistību ar partiju kampaņām. Saskaņā ar likumu šādos gadījumos aģitācijas izdevumi tiek pieskaitīti attiecīgās partijas tēriņiem.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: KNAB, pašvaldību vēlēšanas, politiskā reklāma, reklāma, vēlēšanas

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats