26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Sabiedrība » Ķīlis: Latvijas politiskā elite viens otram neuzticas un uzmet 5 minūšu laikā
Ķīlis: Latvijas politiskā elite viens otram neuzticas un uzmet 5 minūšu laikā
Autors: www.apollo.lv / 2. maijs 2013, 10:03
Nespēja uzņemties atbildību un vienam otra vainošana ir galvenie Latvijas politiskās elites netikumi, tā uzskata demisionējušais izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis (RP), kurš pēc amata atstāšanas ir apņēmies rakstīt grāmatu par politiskās elites tikumiem un netikumiem.



To Ķīlis pastāstīja intervijā LNT raidījumā «900 sekundes».

«Es saprotu, ka ģimenes cilvēki viens otru vainot par notikušo pagātnē, bet tas, kas notiek politikā...Ieejot Saeimas mājā Jēkaba ielā 11, ir tāda sajūta, ka nevar vairs ticēt nevienam vārdam... Tur uzkraujas virsū tāda sajūta... Jums pasaka - būs tā, bet pēc piecām minūtēm viss ir mainījies..»

Ķīlis minēja piemēru par kādu ministru, kurš pirms ievēlēšanas bārstījies ar solījumiem, tad vēlāk nonācis ministra amatā un par solījumiem aizmirsis, attaisnojoties, ka situācija mainījusies, jo viņš tagad ir ministrs. Ministra vārdu Ķīlis nevēlējās atklāt, sakot, ka to varētu darīt šodien pēc dažām stundām.

«Ir ministrs... pie kura nāca pirms ievēlēšanas un lūdza tādas un tādas lietas izdarīt. Viņš teica - jā..Pēc tam, kad viņu ievēlēja, viņš teica - tagad situācija ir mainījusies, es esmu ministrs. Nu, apmēram, tāds gars... Tad nav brīnums, ka sabiedrība neuzticas. Viņi paši viens otram neuzticas un «uzmet» piecu minūšu laikā,» tā Ķīlis.

Jau ziņots, ka Ķīlis otrdien iesniedzis demisijas rakstu Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim (V). Par izglītības un zinātnes ministra pienākumu izpildītāju tika iecelts iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: ministri, neuzticība, politika, politiķi, politiskā elite, Roberts Ķīlis

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats