28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » Ķīlis gatavs strādāt līdz pēdējam: Par iesāktajām reformām ir vērts nolikt karoti
Ķīlis gatavs strādāt līdz pēdējam: Par iesāktajām reformām ir vērts nolikt karoti
Autors: Apollo.lv / 30. aprīlis 2013, 9:52
Par reformām izglītības nozarē izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis (RP) ir gatavs strādāt līdz pēdējam. Ja netiks nodrošināta viņa iesākto reformu pēctecība, viņš ir gatavs turpināt darbu, neraugoties uz smagajām veselības problēmām un pat atdot savu dzīvību.


To Ķīlis otrdienas rītā pauda intervijā Latvijas Radio.

«Ja tādas reformu pārmantojamības nebūs, es vienkārši turpināšu, kamēr es to varu.Tad ar to [kapa] plāksni. Savādāk ir grūti strādāt šajā jomā,» sacīja ministrs.

«Es neesmu uztaisījis sev siltu vietiņu, kā varbūt daži citi ministri to ir darījuši. Es par to nedomāju. Es nedomāju par to, kā ar mani tur tālāk būs. Ja skolotāji Latvijā attīstīs radošus talantus bērniem. Ja uz bērniem maz bļaus. Ja būs maz vardarbības skolās. Ja augstskolas spēs sacensties ar citām augstskolām, tā dēļ ir vērts «nolikt karoti»,» sacīja Ķīlis.

Ķīlis iepriekš norādījis, ka demisija bijis nepiedodami ilgi atlikts lēmums.

«Man to vajadzēja darīt jau četrus mēnešus iepriekš. Izejot [veselības] pārbaužu virkni, ir diezgan skaidrs, ka turpmāk man ir būtiski jāsamazina slodze vismaz uz kādu laiku. Es nepadodos, divas reizes nepadevos - nokāpu no operācijas galda un uzreiz gāju strādāt, lai gan ārsti teica - sēdi mājās un atpūties.Pēdējā nepadošanās robeža ir kapa plāksne,» Latvijas Radio pirmdienas vakarā sacīja Ķīlis.

Ķīlis atzina, ka ir cilvēki, kuriem šī ziņa ir patīkama, un viņiem tagad iestājies atelpas brīdis, taču viņš norāda, ka nekur nepazudīs.

«Skaidrs, ka ir cilvēki, kuriem tas liekas patīkami, viņiem tagad ir uzelpas brīdis, bet es jau nekur nepalikšu, tepat es būšu,» sacīja Ķīlis.

Jau ziņots, veselības problēmu nomāktais izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis ir gatavs demisionēt, ja tiks nodrošināta viņa iesākto reformu pēctecība. RP atbalsta frakcijas priekšsēdētāja Vjačeslava Dombrovska kandidatūru izglītības un zinātnes ministra amatam.

Ja koalīcijas partneri atbalstīs Dombrovska kandidatūru izglītības un zinātnes ministra amatam, Saeima par viņa apstiprināšanu šajā amatā varētu lemt jau šo ceturtdien. Ķīlis varētu iesniegt demisijas rakstu tad, kad koalīcijas partneri apstiprinās, ka Izglītības un zinātnes ministrija paliks RP pārraudzībā.

Ja Vjačeslavs Dombrovskis kļūs par ministru un noliks deputāta mandātu uz šo pienākumu pildīšanas laiku, viņa vietā Saeimā darbosies pašreizējais Ekonomikas ministrijas parlamentārais sekretārs Vilnis Ķirsis (RP).

Tāpat vēl notiks diskusijas par Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vadītāja amatu, jo šo komisiju patlaban arī vada Dombrovskis.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: augstākā izglītība, demisija, izglītības ministrs, izglītības un zinātnes ministrs, reformas, Roberts Ķīlis

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats