19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Vienotība neglaimojošā video kaunina SC, Ušakovu un Ameriku (video)
Vienotība neglaimojošā video kaunina SC, Ušakovu un Ameriku (video)
Autors: Apollo.lv / 17. aprīlis 2013, 17:22
Partija «Vienotība» pirms pašvaldību vēlēšanām laidusi klajā divus video, kauninot «Saskaņas centru» (SC), Rīgas mēru Nilu Ušakovu un Rīgas vicemēru Andri Ameriku (GKR).

Video ir redzami televīzijā, kā arī publicēti vietnē «YouTube».

«Varam jau izlikties nemanām, ka Nils Ušakovs balsoja pret latviešu valodu, atskaitās Krievijas vēstniecībai un tiekas ar spiegiem, un neticēt atzinumam, ka Latvija kļūst par Krievijas biznesa, politikas un noziedzības rotaļu laukumu. Varam vispār neinteresēties, bet šī taču ir mūsu vienīgās valsts vienīgā galvaspilsēta,» teikts pirmajā video.

«Pazaudēsim Rīgu, pazaudēsim Latviju,» vēstīts video rullītī, kuru apmaksājusi partija «Vienotība».

«Fakti liecina - «Saskaņas centra» biedri ir notiesāti par mēģinājumiem gāzt valsts varu, vēlētāju uzpirkšanu, kukuļošanu, bet Ameriks [Rīgas vicemērs Andris Ameriks] un kompānija Rīgā izšķērdē desmitiem miljonu. Daži biedri jau sēž, kamēr pats Ameriks 12 gados domē kļuvis par miljonāru un turpina valdīt. Vai tiešām ļausim tā turpināt?» - retoriski vaicā aizkadra balss otrajā reklāmas klipā.

Abos 30 sekunžu garajos video iekļautas spilgtas fotogrāfijas un video fragmenti. Piemēram, Ušakova pārteikšanās, uzrunājot Eiropas dienas svētku dalībniekus: «Labākais, kas ir noticis ar Latviju šajā gadsimtā, ir tas, ka mēs esam kopā ar vienotu Krievij ... ar vienotu Eiropas Savienību!»

Pie abiem video piezīmēs ir pamatots katrs izskanējušais apgalvojums.

«Vienotības» saraksta līdere Sarmīte Ēlerte aģentūrai LETA apstiprinājusi, ka klipus apmaksājusi partija, norādot, ka tā nav vis antireklāma, bet gan patiesi fakti un notikumi, kas atgādina par noteikta politiķa pozīciju noteiktos jautājumos.

Tikmēr Ameriks, komentējot šos video, aģentūrai LETA sacījis, ka «tas noteikti izsitīs robu «Vienotības» reputācijā». Līdzīgās domās bijis arī Ušakovs, nosaucot to par «nožēlojamu, bet prognozējamu rīcību,» pieļaujot, ka ar tādu piegājienu «Vienotība» var arī neiekļūt jaunajā Rīgas domes sasaukumā.

«Ja «Vienotība» kopā ar Ēlerti vēlas cīnīties pret Ziemeļkorejas diktatūru, tad viņiem ir jāpiedalās vēlēšanās Phenjanā, nevis Rīgā. Vēlētos atgādināt «Vienotībai», ka viņi tomēr piedalās pašvaldības vēlēšanās,» komentārā aģentūrai LETA norāda Ušakovs. Rīgas mērs atkārtoti pauda viedokli, ka «Vienotības» Rīgas programma esot «izcils populisma un neprofesionālisma piemērs».




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Andris Ameriks, Nils Ušakovs, Vienotība

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats