19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Viņķele pret VID: likuma interpretācija diskriminē trīs bērnu māmiņu
Viņķele pret VID: likuma interpretācija diskriminē trīs bērnu māmiņu
Autors: Apollo.lv / 16. aprīlis 2013, 16:38
Labklājības ministre Ilze Viņķele (V) rosinās rast risinājumu situācijai, kad apgādnieka zaudējuma pensiju, kas lielāka par apgādībā esošu personu atvieglojumu, Valsts ieņēmumu dienests (VID) uzskata par iemeslu, lai saņēmējs turpmāk nesaņemtu nodokļu atvieglojumus par apgādībā esošām personām.


Kā portālam «Apollo» pavēstīja ministres pārstāve Marta Krivade, Labklājības ministrija (LM), atsaucoties uz Evas Eglājas-Kristsones atklāto vēstuli, lūgs kolēģus no Finanšu ministrijas un VID tikties, lai rastu risinājumu situācijai, kad likuma interpretācija diskriminē apgādnieku zaudējušo ģimeni.

VID konkrēto situāciju pamato ar faktu, ka viena persona nevar saņemt vairākus atvieglojumus, tomēr LM viedoklis šajā jautājumā ir, ka konkrētajā gadījumā viena persona nesaņem vairākus atvieglojumus, respektīvi, apgādnieka zaudējuma pensiju saņem bērni, bet atvieglojumus par apgādājamiem - bērnu māte.

Viņķele norāda, ka izprot VID darbinieku rīcību, tomēr šis ir gadījums, kad likumā radusies vieta nevajadzīgai interpretācijai. Ministre pauž pārliecību, ka tikšanās laikā ar kolēģiem no FM un VID tiks panākta vienošanās par nepieciešamām likuma izmaiņām.

«Šobrīd valsts likums ir vērsies pret māmiņu ar trīs bērniem, kas palikuši bez viena apgādnieka. Cilvēciski taču ikvienam ir skaidrs, ka situācija nav normāla, tai ir jāatrod risinājums un jānodrošinās, lai nākotnē tādi gadījumi neatkārtotos, nemaz nerunājot par to cilvēku aizsardzību, kas nav bijuši tik uzņēmīgi kā Eglājas-Kristsones kundze, lai uzrunātu medijus un atbildīgās amatpersonas,» norāda Viņķele.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Ilze Viņķele, labklājības ministrija, Labklājības ministrija, Valsts Ieņēmumu dienests, VID

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats