25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Mārtiņš Skuja: Vienoti Latvijai Rīgā esot Jāņa Urbanoviča projekts
Mārtiņš Skuja: Vienoti Latvijai Rīgā esot Jāņa Urbanoviča projekts
Autors: NRA.lv / 15. aprīlis 2013, 12:29
2011. gadā Rēzeknē dibinātā partija „Vienoti Latvijai”, kas piedalīsies pašvaldību vēlēšanās Rīgā, visticamākais ir Jāņa Urbanoviča projekts. Varētu arī sacīt – tas ir kā vairāki zaķi ar vienu šāvienu”, ir pārliecināts Rīgas Domes (RD) deputāts Jānis Mārtiņš Skuja.


Kā zināms, „Vienoti Latvijai” ir izveidojusi reģionālo nodaļu Rīgā, lai piedalītos pašvaldību vēlēšanās. Partijas pārstāvji ir pauduši, ka dalījums labējos un kreisajos ir nepareizs un ka „"Mēs saglabājam vērtību orientāciju rietumu virzienā, taču uzskatām, ka austrumi ir milzīgu neizmantoto iespēju ieleja un Latvijai ir pilnvērtīgi jāpilda "tilta" loma starp rietumiem un austrumiem.”

„Lai gan partijā nav sabiedrībā zināmu un pazīstamu cilvēku un konkurence vēlēšanās būs sīva, savus uzdevumus tā izpildīs, ietekmējot gan latviešu , gan krievu valodā runājošos. Tie, kuri varbūt balsotu par „Saskaņas centru” (SC), bet kuriem tomēr kaut kas nepatīk, tagad varēs balsot par sarakstu, kas tomēr vairāk skatās uz Austrumiem. Tā sacīt, negribu Ušakovu, Lindermans ir pārāk agresīvs, bet „Vienoti Latvijai” ar savām runām par Austrumiem varētu derēt, jo ir tiem abiem it kā pa vidu. Krievu valodā runājošos varētu iedrošināt tas, ka partijas dibinātāju vidū ir vairāki bijušie SC biedri. Savukārt latviešu valodā runājošos varētu saistīt tas, ka sarakstā ir gan latviešu, gan krievu uzvārdi, partija atklāti nav nostājusies pret latviešu valodu, bet tajā pašā laikā daudz nerunā par Eiropas vērtībām. Daudzi latvieši ir apvainojušies uz Eiropu, uz mūsu partijām, kas ieveda Latviju Eiropas Savienībā un uzskata, ka tā ir vainojama mūsu problēmās. Šie vēlētāji domā, ka vairāk vajadzētu sadarboties ar Krieviju un ka pats galvenais ir saimnieciskās lietas, bet ideoloģijai nav nozīmes ”, skaidro deputāts Skuja.

„Esmu pārliecināts, ka šīs partijas piedalīšanās vēlēšanās Rīgā galvenais uzdevums ir nepieļaut, ka par t.s. latviešu partiju sarakstiem nobalso kaut viens krievu valodā runājošais un tie latvieši, kas apvainojušies uz valdošo koalīciju Latvijā”, piebilst Jānis Mārtiņš Skuja. Viņaprāt „Vienoti Latvijai” ir Jāņa Urbanoviča un SC projekts, kas liecina, ka visu un visus komandē Nils Ušakovs, kas SC ir padarījis par savu kabatas formāta politikas spēlētāju, bet Urbanoviču – par paklausīgu izpildītāju.

„Katram SC atbalstītājiem, bet ne Ušakova pakaļskrējējiem, būtu pienākums balsot par Rēzeknes partiju „Vienoti Latvijai”, jo tikai tāda veidā, SC zaudējot Rīgu, partijas biedriem kopsapulcē būtu iespēja nomainīt SC priekšsēdētāju, kurš ne reizi vien pieņēmis vienperoniskus lēmumus, un pārveidoties par Latvijas valstij lojālu partiju un cerēt uz vietu Saeimas koalīcijā”, parliecināts ir Jānis Mārtiņš Skuja.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Jānis Urbanovičs, Mārtiņš Skuja, Saskaņas Centrs, Vienoti Latvijai

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats