26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Sabiedrība » Nebijis gadījums: viltus likumsargs vervē darbiniekus; izkrāpti 17 000 latu
Nebijis gadījums: viltus likumsargs vervē darbiniekus; izkrāpti 17 000 latu
Autors: Apollo.lv / 26. marts 2013, 17:52
Valsts policijas darbinieki sadarbībā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja darbiniekiem aizturējuši viltus likumsargu, kas uzdodoties par reāli neeksistējošas struktūrvienības iekšlietu sistēmā vadītāju, kādam vīrietim piedāvājis ieņemt amatu struktūrvienībā, par to gan pieprasot ievērojamu naudas summu.


Policijas pārstāve Sintija Virse portālam «Apollo» pavēstīja, ka 37 gadus vecā vīrieša aizturēšana notikusi 12.martā.

Policija noskaidrojusi, ka aizdomās turamais ir uzdevies par kādas neeksistējošas iekšlietu sistēmas struktūrvienības priekšnieku un par attiecīgu samaksu piedāvājis labu amatu šajā struktūrvienībā.

Tad, kad uz amatu pretendējošais samaksājis pieprasīto summu, fiktīvais priekšnieks izsniedzis viņam viltotus dokumentus, tādējādi apliecinot, ka nu viņš ieņem amatu konkrētajā struktūrvienībā. Pirms tam arī pats aizdomās turamais izmantojis viltotus dokumentus, lai apliecinātu, ka ir struktūrvienības vadītājs.

Kā noskaidrots, vīrietis šādi darbojies gandrīz gadu un no cietušā pieprasījis naudu ne tikai par iekārtošanu amatā, bet arī par it kā dažādu cietušajam izdevīgu jautājumu atrisināšanu.

Aizturētais kopumā izkrāpis vairāk nekā 17 000 latu.

Policijā sākts kriminālprocess par krāpšanu, ja tā izdarīta lielā apmērā. Aizdomās turētajam vīrietim kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums.

Ja Jūsu rīcībā ir būtiska informācija par līdzīga rakstura noziedzīgiem nodarījumiem vai ja Jūs esat cietis no šāda rakstura noziedzīgām darbībām, policija aicina informēt pa tālruni 67075295.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: KNAB, krāpšana

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats